Bakan Nabi Avcı’dan okul boykotu açıklaması Veliler gereken cevabı verdi

Güncelleme Tarihi:

Bakan Nabi Avcı’dan okul boykotu açıklaması  Veliler gereken cevabı verdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2015 14:22

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 13 Şubat Cuma günü ‘laik ve bilimsel eğitim’ için yapılan okul boykotu ile ilgili, “Velilerimiz gereken cevabı, çocuklarını okullarımıza göndererek verdi” dedi. Öğretmenlerin nöbet ücretleri ile ilgili çalışma yapıldığını da açıklayan Avcı, Mersin’in Tarsus İlçesi’nde cesedi bulunan üniversiteli genç kız Özgecan Aslan ile ilgili de, “Biz zaten eğitim müfredatlarımızda yaptığımız düzenlemelerle bu tür şiddet olaylarının önlenmesi için yapmamız gerekenleri yapıyoruz. Ama ne kadar tedbir alırsanız alın, zaman zaman bu tür olaylarla karşılaşıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, başta Birleşik Haziran Hareketi olmak üzere Alevi derneklerinin çağrısıyla 13 Şubat Cuma günü, ‘laik ve bilimsel eğitim’ başlığında yapılan okul boykotuyla ilgili açıklama yaptı. İstanbul Üsküdar’daki Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Üsküdar 1. Kitap Fuarı Açılış Töreni’ne katılan Avcı, okul boykotuna Tunceli ve Diyarbakır gibi 1-2 ilde dikkate değer katılım olduğunu söyledi. Bunun da ‘laik ve bilimsel eğitim’ olmadığı için değil, başka nedenleri olduğunu savunan Avcı, şu açıklamalarda bulundu:

1-2 ilde katılım oldu

İki yıldır Milli Eğitim Bakanlığı yapan ve 13 yıldır Milli Eğitim Bakanlığı’nın sorumluluğunu üstlenen bir kadronun da üyesi olarak okullarımızda laik ve bilimsel eğitim olmadığı iddiasanı kabullenmemiz mümkün değil. Zaten vatandaşlarımız da, velilerimiz de bu iddiayı paylaşmıyor olacaklar ki bu boykot girişimine gereken cevabı çocuklarını okullarımıza göndererek verdiler. 1-2 ilde zannediyorum dikkate alınabilir bir katılım oldu. Tunceli ve Diyarbakır’da ama orada da, laik ve bilimsel eğitim olmadığı için değil, başka nedenleri de işin içine katarak böyle bir oganizasyon yapıldığı anlaşılıyor.

Haberin Devamı

Çocuklarımızı bu işe karıştırmasınlar

Tabii her şeyden önce çocuklarımızın ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimizin, gerekçesi ne olursa olsun, haklı veya haksız gerekçelerle, haklı veya haksız iddialarla, siyasetin nesnesi haline getirilmesini doğru bulmuyorum. Çocuklarımızın bu işlere karıştırılmaması gerektiğini düşünüyorum. Bütün öğretmen sendikalarımıza da bunu defalarca hatırlattım. Sendikal faaliyetlerini yürütmeleri en doğal haklarıdır ama ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimizi çok haklı gerekçelerle düzenledikleri sendikal faaliyetlere dahi karıştırmamalarını, onların güvenliğini tehlikeye atacak eylemlerden ve söylemlerden kaçınmaları gerektiğini söyledim. Bir kere daha söylüyorum.

Öğretmenlere nöbet ücreti için çalışmalar yapıyoruz

Bu son dönemde hemen hemen bütün sendikaların dile getirdikleri nöbet konusuyla ilgili bir çalışma yapıyoruz. Öğretmenlerimizin tuttuğu nöbetin karşılığını bir şekilde almaları konusunda bizim çalışmalarımız var. Bu taleplere duyarlıyız. Ama onun dışında ayrıntılarını Maliye Bakanlığı ile görüşüyoruz. Ayrıca Türkiye’nin hangi yöresinde, hangi koşullarda, ne tür imkanlar sağlanabilir ona bakıyoruz. Taleplere duyarlıyız ama henüz ayrıntılı bir cevap verebilecek durumda değiliz.

Haberin Devamı

Özgecan Aslan açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Tarsus’ta cesedi bulunan üniversiteli genç kız Özgecan Aslan ile ilgili de, “Her ölüm acıdır, genç ölümler daha da acıdır. Kadınlarımıza, gençlerimize, çocuklarımıza yönelik şiddetin kaynağında eğitimsizliğin de yattığı söylenebilir ama pek çok başka nedenler de var. Biz zaten eğitim müfredatımızda yaptığımız düzenlemelerle, özellikle şiddet ve cinsiyet eşitsizliği konusunda, demokratik eğitim, farklı görüş, davranış, inanış ve tutumlara yaklaşımlarda hoşgörü konusunda yapmamız gerekenleri yapıyoruz. Daha da yapmamız gerekenler var. Ama ne kadar tedbir alırsanız alın, zaman zaman bu tür olaylarla karşılaşıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Bejan Matur’dan özür diledi

Bejan Matur’un öğrencilere dağıtılan ‘Dağın Arkasına Bakmak’ kitabının kapağına bakılarak toplatılmasından dolayı özür dileyen Bakan Avcı şöyle konuştu:
“Bir okulumuzda öğrencilere ‘Dağın Arkasına Bakmak’ kitabını öğretmenlerimiz tavsiye etmiş. Sadece kitabın kapağına bakarak sakıncalı bir kitap olduğu izlenimine kapılmışlar ve öğrencilere verdikleri kitapları toplamışlar. Bu doğru bir davranış değil. O zaman ben kendisiyle konuştuğumda da bu düşüncelerimi ilettim. Ama kitap fuarı vesilesiyle bir kere daha, Milli Eğitim Bakanlığı’nda ki bu uygulama nedeniyle özür diliyoruz. Yanlışlık yapılmış yanlışlığı düzeltiyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!