Bakan Avcı’dan ‘atanamayan öğretmen’ örneği

Güncelleme Tarihi:

Bakan Avcı’dan ‘atanamayan öğretmen’ örneği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2013 15:48

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Einstein da izafiyet teorisini bir kalem ve kağıtla yaptı. Zürih’te atanamayan bir öğretmenken, memur olarak çalıştığı patent enstitüsünde 9 sayfalık teorisini bilgisayarı olmadan, kalem kağıtla oluşturdu” dedi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi’nde öğrencilerin sorularını yanıtladı. Oturum moderatörlüğü yapan Avcı, bir öğrencinin “Tabletlerin eğitime olumlu olumsuz ne gibi katkıları olacağını düşünüyorsunuz?” sorusuna, Einstein’ın atanamayan bir öğretmen olarak izafiyet teorisini kalem kağıtla yaptığını söyleyerek cevap verdi.
“Aslolan kalem ve kağıttır” diyen Avcı, “Okullarda tablet dağıtım törenlerine katılıyorum zaman zaman. Tabletleri gençlerimize verirken, öncelikle bunun sadece bazı şeyleri biraz daha hızlı ve kolay yapmamızı sağlayacak bir araç olduğunu söylüyorum. Tablet bilgisayarlarımız olsun, derslerimizi işlerken bazı konuları izlerken, paylaşırken, veri alırken kullanalım. Ama bizim gerçek üretkenliğimizi ilk dışa vuracak olan ilk başvuracağımız alet bu alçak gönüllü kalemlerimizdir. Aslolan olan kağıt ve kalemdir” dedi.

Haberin Devamı

Tabletlerin eğitime olumlu olumsuz katkısı konusunda net cevap vermeyen Bakan Avcı, “Tabletlerin eğitime ne yönde katkı yapacağı konusunda bir araştırmamız yok henüz. Ama umuyoruz ki olumlu katkıları olacaktır” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!