Bakalit nedir? Nasıl yapılır ve günlük hayatta nerelerde kullanılır? Bakalit plastik midir?

Güncelleme Tarihi:

Bakalit nedir Nasıl yapılır ve günlük hayatta nerelerde kullanılır Bakalit plastik midir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2022 19:02

Pek çok alanda yaygın olarak kullanımı bulunan bakalit, merak edilen malzemelerden biridir. Özellikle kolay şekil alması ile birçok farklı alanda dayanıklılığı üzerinden değerlendirilir. Peki, Bakalit nedir? Nasıl yapılır ve günlük hayatta nerelerde kullanılır? Bakalit plastik midir detayları ile derledik.

Haberin Devamı

 

 Bakalit günümüzde farklı ürünler için önemli malzemeler arasında yer alır. Yaygın olarak kullanılması ile birlikte, aynı zamanda sağlığa zararlı bir unsur değildir. Diğer yandan malzeme açısından kimyasal bir yapıya sahip olduğunu ifade etmek gerekir.

  Bakalit Nedir?

  1900'lü yılların başlarında ünlü bir kimyacı tarafından bulunmuş olan bakalit, bir tür suni reçine olarak bilinir. İletken olmaması ile beraber aynı zamanda amonyak ile ısıtılması üzerinden elde edilir. Genelde üretim halinde sıvı ve macun kıvamında bir yapıya sahiptir. Bu kıvamı üzerinden hazırlanış ile birlikte güçlü bir yapıya dönüşür. Günümüzde pek çok sektör üzerinden farklı alanlarda ve değişik ürünler içerisinde yaygın olarak kullanıldığını söylemek gerekir. Aynı zamanda farklı renkler üzerinden ele alınması eşliğinde değişik ürünler de değerlendirilir.

Haberin Devamı

  Bakalit Nasıl Yapılır?

  Bakalit genel olarak bazik bir ortamda ısıtılması ile beraber hazırlanır. Bu bağlamda ısırması ise amonyak ile karıştırılması üzerinden gerçekleşir. Bu doğrultuda reçineleşme esnasında sıvı veya macun şeklinde bir yapıya sahip olur. Daha sonra zaman içerisinde istenilen kıvama gelmesi ile birlikte değişik şekiller alır. Bu şekil üzerinden farklı renkler ile birlikte ürünlerde kullanılır. Güçlü ve dayanıklı bir yapı olması ile beraber ilgili yerde uzun yıllar değerlendirilir. Yani amonyak kullanmak suretiyle ısıtılması ile birlikte reçine deşme eşliğinde şekil alması üzerinden hazırlandığını ifade etmek mümkün.

  Bakalit Günlük Hayatta Nerelerde Kullanılır?

  Birçok farklı sektör üzerinden ele alındığı zaman bakalit günlük yaşamda önemli bir yere sahiptir. Özellikle günlük hayatta kullanılan bazı ürünlerin yapısında üretim anında değerlendirilir. Farklı şekil alması ile birlikte hem iç kısımda hem de dış bölümde kullanıldığını anlatmak mümkün.

  - Telefonlar

 - Elektrikli aletler

 - Mücevherler

 - Tencere kulpları

  Bu şekilde yukarıda olduğu gibi günlük yaşamda sık sık kullanılan pek çok üründe ortak biçimde bakalit kullanılır. Özellikle insan sağlığına zararlı olmaması ile beraber, ürünlerin daha kullanışlı bir yapıya bürünmesi ne olanak verir. Günümüzde her geçen gün kullanım alanı daha geniş noktaya ulaşmaya devam ettiğini söylemek mümkün.

Haberin Devamı

  Bakalit Plastik midir?

  En çok merak edilen konular içerisinde bakalit maddesinin plastik olup olmadığı geliyor. Bu bağlamda amonyak ile birlikte ısıtılması üzerinden reçineleşme eşliğinde şekil aldığını söylemek gerekir. Bu yapımı ele alındığı zaman ise bakalit malzemesinin plastik olduğunu söylemek mümkün. Böylece hem iç kaplama hem de dış kaplama noktasında pek çok farklı ürün üzerinden etkin bir şekilde kullanılır. Bu bağlamda hem fiziksel hem de kimyasal açıdan birtakım özellikler gösterdiğini de anlatmak gerekir. Kimyasal özelliğini üretimi anında gösterirken fiziksel özelliği ise kullanım noktasında ürünler eşliğinde öne çıkar.

  Bakalit Malzemesinin Özellikleri Nelerdir?

Haberin Devamı

  Bakelite malzemesi sağlamış olduğu fiziksel ve kimyasal özellikleri kapsamında, günümüzde pek çok farklı alanda kullanılır. Yapısı itibariyle özellikle önemli bir yere sahip olduğunu ifade etmek mümkün. Bu sebepten dolayı kullanım alanı her geçen gün daha da genişlemeye devam ediyor.

  - Yoğunluğu düşüktür.

 - Mekanik özelliği etkindir.

 - Elektrik direnci çok yüksektir.

 - Su ve nem ile çözücülere karşı dayanıklıdır.

  Bunun dışında sert ve kırılgan bir yapıya sahip olduğunu da anlatmak mümkün. Aynı zamanda alkalilere karşı pek dayanıklı olmadığını da anlatmak gerekir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!