Bağımlılık eğitimi anaokulunda başlayacak

Güncelleme Tarihi:

Bağımlılık eğitimi anaokulunda başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2015 11:44

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Mücahit Öztürk, bağımlılık konusunda öğrenciler arasında farkındalığın oluşması için anaokulundan üniversiteye kadar eğitim vereceklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Öztürk, özellikle sigara bağımlılığı konusunda çalışmaların devam ettiğini belirterek, Yeşilay olarak bilinçlendirme kampanyasına yönelik projeleri olduğunu söyledi.

Öztürk, "Sigaranın zararları ve pasif içicilikle alakalı bir takım bilinçlendirme programı uygulamaya koyuyoruz. Yeşilay son 3-4 yıldır daha gündemde olan bir sivil toplum kuruluşu.  Özellikle bağımlılığın her alanıyla mücadele ediyoruz" diye konuştu.

Sigara bağımlılığıyla mücadele konusunda Türkiye'nin birçok ülkeye örnek olduğunu belirten Öztürk, şunları söyledi:
"Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığımız protokol çerçevesinde anaokulundan başlayarak üniversiteye kadar her yaş aralığındaki öğrenicilere bağımlılık konusunda eğitimlere başlıyoruz. Bu yıl içinde bunu gerçekleştireceğiz. Yeşilay öğrencilerde bağımlılık konusunda bilinç oluşturmaya çalışacak. Dünyada bu çapta uygulaması ve örneği olmayan bir projeyi hayata geçiriyoruz. Bütün öğrencilerimize ulaşamaya çalışacağız."

Haberin Devamı

Yeşilay olarak bağımlılık konusunun rehabilitasyon aşamasının da gündemlerini oluşturduğunu anlatan Öztürk, "Bir danışmanlık merkezi açma projemiz var. Bağımlılıkla ilgili tıbbi anlamda tedavisi tamamlanan kişilerin rehabilitasyonlarının bilinçli şekilde yapılacağı bir merkez açmak istiyoruz. Kısa süre içerisinde burası hizmete girecek" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!