Avrupa Üniversiteler Birliği’nde Gülay Barbarosoğlu yarışacak

Güncelleme Tarihi:

Avrupa Üniversiteler Birliği’nde Gülay Barbarosoğlu yarışacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2013 12:33

Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA) toplantısı bugün Belçika’nın Ghent şehrinde başladı. Yarın akşam sona erecek toplantıya YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya da katılıyor. 14. Yıllık EUA Genel Kurulu’nda EUA Yürütme Kurulu Üyeliği seçimi için Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu yarışacak.

Haberin Devamı

Genel Kurul’da 2013-2017 yılları arasında görev alacak 3 yeni EUA Yürütme Kurulu Üyesi seçilecek ve EUA Başkanı’nın görev süresinin 3 yıldan 4 yıla çıkartılması teklifi oylanacak. Bugün ve yarın Ghent Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen EUA Yıllık Konferansı’nın da bu yılki konusu “Avrupa Üniversiteleri- Küresel Katılım“ (European Universities–Global Engagement) olarak belirlendi. Genel Kurul toplantısının ardından düzenlenecek konferansta, yükseköğretimin uluslararasılaşması ve araştırma konuları tartışılacak.

47 Avrupa ülkesinde 8000’den fazla Yükseköğretim Kurumu’nun üye olduğu Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA), 24-25 Ocak 2013 tarihlerinde İstanbul’da toplanmıştı. YÖK Başkanı Çetinsaya’nın konuşmacı olarak katıldığı EUA Konsey Toplantısı’nda Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Gülay Barbarosoğlu, Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA) Yürütme Kurulu üyeliği için aday olarak seçilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!