Avrupa Üniversiteler Birliği’nde Barbarosoğlu ile Çetinsaya yarışı

Güncelleme Tarihi:

Avrupa Üniversiteler Birliği’nde Barbarosoğlu ile Çetinsaya yarışı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2013 12:24

14. Yıllık EUA Genel Kurulu’nda EUA Yürütme Kurulu Üyeliği için Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu ile Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya yarışacak.

Haberin Devamı

11-12 Nisan tarihleri arasında Belçika’nın Ghent şehrinde Avrupa Üniversiteler Birliği toplantıları düzenlenecek. 14. Yıllık EUA Genel Kurulu’nda EUA Yürütme Kurulu Üyeliği seçimi yapılacak. Yürütme Kurulu’nda Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu ile Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya yarışacak. Genel Kurul’da 2013-2017 yılları arasında görev alacak 3 yeni EUA Yürütme Kurulu Üyesi seçilecek. EUA Başkanı’nın görev süresinin 3 yıldan 4 yıla çıkartılma teklifi de oylanacak. Konferansın bu yılki konusu ‘Avrupa Üniversiteleri- Küresel Katılım (European Universities–Global Engagement’ olacak. Toplantıda yükseköğretimin uluslararasılaşması ve araştırma konuları da tartışılacak.
47 Avrupa ülkesinde 8 yüzden fazla Yükseköğretim Kurumu’nun üye olduğu Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA), 24-25 Ocak 2013 tarihlerinde İstanbul’da toplanmıştı. YÖK Başkanı Çetinsaya’nın konuşmacı olarak katıldığı EUA Konsey Toplantısında Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Gülay Barbarosoğlu, Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA) Yürütme Kurulu üyeliği için aday olarak seçilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!