Avdet ne demek, ne anlama gelir? Avdet etmek kelimesinin TDK sözlük anlamı

Güncelleme Tarihi:

Avdet ne demek, ne anlama gelir Avdet etmek kelimesinin TDK sözlük anlamı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2022 17:12

Avdet kelimesi dilimizde yer almasına rağmen çok fazla kullanılmadığı için pek bilinmemektedir. Ancak yine de avdet gibi anlamı bilinmeyen kelimeleri İlk defa duyduğumuz zaman öğrenme güdüsü oluşmaktadır. İster istemez oluşan bu güdü ile kelimenin ne anlama geldiği merak edilir. Avdet ne demek? Ne anlama geliyor? Avdet kelimesinin TDK’daki anlamı nedir detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Gündelik yaşamımızda kimi zaman karşımıza çıkan Avdet ne anlama gelir? Dilimizde yer edinmiş Avdet kelimesi, kimi zaman günlük hayatta kimi zaman ise sosyal medyada kullanılan kelimelerden birisi olmaktadır.

 TDK ya Göre Avdet Ne Demek?

 Türk Dil Kurumu’na göre birden fazla anlamı olan Avdet kelimesi ilginç bir kökene sahiptir. Türkçede ise tek başına ve ya farklı sözcükler ile beraber kullanılabilir. Uzun yıllardır dilimizde yer alan avdet Kelimesinin Türk Dil Kurumuna göre karşılığı isim, eskimiş olarak tanımlanır. Bunun dışında bir diğer manası ise dönüş ve ya geri gelme olarak karşımıza çıkar.

 Avdet Kelimesi Ne Demek?

 Avdet kelimesi ne demek ve ya TDK’daki anlamı nedir sorularının yanıtları merak edilmektedir. Peki avdet Kelimesinin anlamı ve kökeni nedir? Kelime anlamı itibariyle isim ve ya eskimiş olarak tanımlanır. Arapçadan dilimize gelen bu kelimenin bir diğer anlamı ise eski yere dönme ve ya geri gelme olarak bilinir.

Haberin Devamı

Avdet Kelimesinin Kökeni Nedir?

Avdet kelimesinin TDK ya göre anlamı; geri dönme, geri gelme olarak karşımıza çıkar. Peki bu kelimenin asıl kökeni neresidir? Dilimize Arapçadan gelen bu kelime uzun yıllardır Türkçe ile beraber kullanılır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!