Avakado meyve mi sebze mi?

Güncelleme Tarihi:

Avakado meyve mi sebze mi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2022 17:43

Avokado, son zamanlarda pek çok kişi tarafından tercih edilen bir besin olarak bilinir. Antioksidan içeren bir meyve olduğu bilinen avokado, pek çok vitamini de içerisinde bulundurur. Tiamin, niasin, piridoksin, E vitamini, C vitamini, K vitamini, demir, magnezyum, potasyum, bakır ve çinko gibi birçok vitaminleri içerisinde barındırmaktadır. Çok iyi lif kaynağı bilinmekte olup az miktarda bir şeker içerisinde yer alır. Bir avokado yaklaşık olarak 250 kaloridir, yarısından fazla miktarı ise iyi yağlardan meydana gelmektedir. Peki, pek çok faydası bulunan bu besinin, avokadonun faydaları nedir? Avokado meyve midir, sebze midir tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Avokado, içeriğinde pek çok vitamini ve besin değeri bulunduran bir besindir. Sık sık tüketilir ve faydalı yağlardan meydana gelmiştir.

 Avokado Meyve mi, Sebze mi?

 Avokadonun çoğu zaman bir sebze olduğu söylense de hatta çoğu kişi tarafından bu böyle bilinse de aslında avokado bir meyvedir. Botanikçiler bu meyveyi tek tohumlu büyük bir meyve diyerek tanımlamaktadır. Pürüzsüz ve kremsi bir yapıya sahip olmasının yanı sıra siyahımsı, koyu yeşil ve kalın bir cilt ile kaplanmıştır.

 Ilıman iklimde yetiştiği bilinir. Pek çok salata çeşidinde, kahvaltıda, sürülebilir türü olarak kullanım özelliği göstermektedir. Faydası ve vitaminleri açısından çok zengin bir içeriğe sahiptir. Kozmetik alanda da kullanımı sık sık görülür. Cilde pürüzsüzlük kazandırır ve içerdiği yağlar ile cildi besler

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!