Atmosferik motor nedir? Nasıl güçlendirilir? Atmosferik motor avantajları ve ömrü

Güncelleme Tarihi:

Atmosferik motor nedir Nasıl güçlendirilir Atmosferik motor avantajları ve ömrü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2022 16:38

Araç sahipleri yıllardır motor tipleri hakkında tartışmalar içerisine girmektedirler. İçten yanmalı, atmosferik, turbo motorlar sürekli tartışma konularında birbirleri ile karşılaştırılmaktadırlar. Atmosferik motor nedir? Nasıl güçlendirilir? Atmosferik motor avantajları ve ömrü ne kadardır detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Daha önceki yıllarda atmosferik motor tipi çoğu araçlarda kullanılmaktaydı. Fakat günümüzde bu motor türleri yerini turbo motorlara bırakmıştır.

 Atmosferik Motor Nedir?

 Motorlu taşıt yeniliğinin nereye ulaştığını görmek için birincil olarak yaratılan yakıt ve dizel motorların yeniliğini mevcut taşıt yeniliği ile düşünmek yeterlidir. 90’ların ortalarından beri yaratılan veri yeniliği, otomobil alanında ek olarak kullanıldı ve özellikle araç sergisini genişletmek için motor parçalarında bir ton yer aldı. Motorlar, araçlardaki ana güç kaynağıdır ve inovasyonları ve uygulamalarıyla otomobil ticaretinde önemli bir rol üstlenirler.

 Araç sahiplerinin veya başka bir araç satın alması gereken kişilerin temel kurallarından biri aracın motor yeniliğidir. Motor kurallarında başlıca; yakıt kullanımı, yürütme ve sakin aktivite, sürekli arızalar, parçalara erişilebilir ve makul maliyetlerle satıldığı sürece teselli. Geriye kalan tüm motorlu araçlarda, özellikle de günümüzde otomobillerde kullanılan motor çeşitlerine bir göz attığımızda, ana motor parçalarının büyük bir bölümünün henüz tam olarak kullanıldığını şüphesiz görebilirsiniz.

Haberin Devamı

 Motor parçalarındaki gelişmeler, parçaların oluşturulma materyalinin değiştirilmesi ve yakıt ve marş çerçeveleri üzerinde çalışılması şeklinde iletilebilir. Otomobil işinde kullanılan gazla çalışan motorların büyük bir kısmı henüz normal emişli motorlar olarak yaratılmıştır. İklim motoru; Silindirin gelişmesiyle birlikte gazla çalışan motorların haznesinde bulunan ateşleme haznesine hava veya hava/yakıt karışımını doğrudan alarak çalışan motorlardır.

 Atmosferik Motor Nasıl Güçlendirilir?

 Klimalı bir aracınız olduğunu ve ihtiyacınız olan sunumu alamadığınızı varsayarsak, aracınıza turboşarj taktırmak gibi taahhütlere girmeden aracınızdaki jikle tepkisini daha da geliştiren çerçevelerden yararlanabilirsiniz. Bu doğrultuda aracınızda ihtiyaç duyduğunuz sunumu, örneğin bir turboşarj tanıtmak gibi çok zor işlere girişmeden gerçekleştirebilirsiniz.

 DTE’nin havalı motorlu araçlar için oluşturduğu PedalBox’ın jikle tepkisini genişleten öğeyi kullanabilirsiniz. Klima motorları ile tamamen uyumlu olan bu çerçeve sayesinde gaz pedalına basarak ihtiyacınız olan sunumu alabilirsiniz. Motorunuzda herhangi bir iyileştirme yapmadan Pedalbox çerçevesini bağlayarak ideal yanıtları alabilirsiniz. Pedalbox, müşterilerine 4 ayrı projeyi bir arada sunmakta olup, bu projelerden 3’ü gaz pedalı tepkilerini arttırmaktadır ve bir tanesi araçta verim verilmesine yardımcı olmaktadır.

Haberin Devamı

 Atmosferik Motor Avantajları

Turbolara ayak uydurmak ve düzeltmek daha kolaydır.

Düşük bir olay dönüşü ve oluşturma maliyeti vardır.

Parçalarının bir kısmı birbirinden bağımsız olarak çalıştığı için biraz daha sağlamdır.

Süper gevşeklik olmadığı için anında boğulma tepkisi verir.

Aşırı ısınma potansiyeli turbolardan daha düşüktür.

Atmosferik Motor Özellikleri

 Çevresel motorlar, inovasyonları kadar yeni çağ motorlarından daha büyük parçalara sahiptir. Çevresel motorlar daha büyük hacimlere sahiptir ve ideal sunumu sağlamak için ateşleme odaları yapmak için tahrik edilir. Hacmi ve torku arttırılan araçta motor genleşmesinin yakıt kullanımı, değerlendirilmesi ve oluşturulması maliyeti. Büyük motorlar, otomobil üreticileri tarafından her zaman uzak tutulmuştur. Hacimleri ve tahrikleri barometrik motorlardan ideal gösterimi sağlayacak şekilde genişletilmesine rağmen ülkemizde uygulanan yüksek MTV ve yakıt kullanımındaki genişleme nedeniyle ideallikleri adım adım azalmaktadır. Düşük hacimli, elit yürütme ve düşük yakıt kullanımına sahip motorlu araçlar daha çok beğenilmektedir.

 

Haberin Devamı

 Atmosferik Motor Ömrü

 

 Çevresel motorlar, farklı motorların aksine yüksek gerilimde çalışmadıkları ve aşırı ısınmadıkları için uzun ömürlüdürler. Motorun ömrü, sadece motorun çalışma düzeni ile bağlantılı değildir, ayrıca motorun teslim edildiği parçanın türü, aracı süren kişinin kapasitesi, kullanılan yakıtın türü, yaratıcı strateji ile bağlantılıdır. Üretici ve benzeri modeller kesindir. Yeni çağın barometrik motorları, özellikle de yakıt motorları, rutin olarak takip edildiğinde şüphesiz 400.000 km’yi aşabilir.

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!