Atanmayan sağlıkçılar Meclis’e taşındı

Güncelleme Tarihi:

Atanmayan sağlıkçılar Meclis’e taşındı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2014 11:21

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, sağlık meslek lisesi, yüksekokulu ve sağlık bilimleri mezunu yüzlerce gencin atanamama sorununu Meclis’e taşıdı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun cevaplaması istemiyle ayrı ayrı soru önergeleri sunan Güven, sayıları giderek artan mezun sayısının önlenmesinden sağlık kurumlarına çok az atama yapılmasına kadar konuyu irdeledi.

Haberin Devamı

İstatistiklere göre Türkiye’de 300 bine yakın sağlık lisesi mezunu olduğu bilgisini veren Prof. Dr. Güven, "Bunların yüzde 75’i henüz atanmamış durumda. Mezunların sayısının ise son iki yılda açılan özel lise ve üniversitelerin sağlık bölümleriyle beş katına çıkacağı, iki yıl sonra 1 milyon sağlık bölümü mezunu olacağı belirtiliyor" dedi. Güven atamalarla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Sağlık Bakanlığ’ınca yılda 7 bin ile 8 bin sağlık liselerinden mezunun atandığı, lise, önlisans ve lisans olarak üç bölüme ayrılan alımlarda 2 bin lise, 2 bin ile 3 bin arası önlisans ve 4 bin lisans mezunu atandığı, 7 yıldan bu yana hemşire ve acil yardım teknikeri atamalarının tüm atamaların yüzde 70’ini oluşturduğu biliniyor. Oysa anestezi, perfüzyon, diyaliz, tıbbi görüntüleme, patoloji gibi 14 farklı bölüm daha bulunuyor ve bu 14 bölüme yapılan atamalar yılda 100 kişiyi geçmiyor. Her bölüm ise yılda ortalama 6 bin ile 10 bin arasında mezun veriyor. Sağlık Bakanı’na 2014 yılında hemşirelik ve acil yardım teknikerliği mezunları dışında kalan bu 14 bölümden, kaçar sağlık meslek lisesi, sağlık meslek yüksek okulu ve sağlık bilimleri mezunu atamasının yapılmasının düşünüldüğünü sordum."

Haberin Devamı

CHP’li Güven, "Milli Eğitim Bakanı Avcı’ya ise yaklaşık 225 bin atanmamış sağlık bölümü mezununun atamalarının ne zaman yapılacağını; iki yıl sonra 1 milyona ulaşacağı öngörülen mezunların atamalarının yapılıp yapılamayacağını, 14 bölümden yılda 6 bin ile 10 bin arasında mezun verilmesinin neden önlenmediğini, kadroların açılmayacağının bilinmesine rağmen 225 bin mezunun özel okullara para ödemelerine göz yumulup yumulmadığını sordum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!