Ataç nasıl yazılır? Ataç kelimesinin TDK'ya göre doğru yazılışı..

Güncelleme Tarihi:

Ataç nasıl yazılır Ataç kelimesinin TDKya göre doğru yazılışı..
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2022 00:22

Genel olarak sert sessizler üzerinden yazım hatası kelimelerde çok sık yaşanır. Bunlar içerisinde özellikle Ataç kelimesi konusunda yazım hataların olduğunu söylemek mümkün. Peki, ataç nasıl yazılır? Ataç kelimesinin TDK'ya göre doğru yazılışı üzerine merak edilenleri derledik.

Haberin Devamı

  Günlük yaşamda okul ve iş hayatında ataç çok fazla kullanılan bir plastik ya da metal alettir. Kullanışlı ve pratik bir fırsat sağlaması ile beraber geniş çapta kullanılır. Aynı zamanda günlük yaşamın önemli malzemeleri arasında olmasının yanı sıra, kelime olarak da çok fazla kullanılmaktadır. Bu doğrultuda birçok kez yazım hatası ile okuma hatasının yapıldığını söylemek mümkün. 

 Ataç Nasıl Yazılır? 

 Türkçede en çok merak edilen ve yazım hatası öğrenilmek istenen kelimeler içerisinde ataç sözcüğü geliyor. Bu bağlamda kelimenin doğru şekilde ele alınış hali, ‘Ataç’ olarak ifade edilmektedir. Bu yazımı ile beraber aynı zamanda okuma hatasının da önüne geçme şansı bulunmaktadır. Genelde kağıtları ya da bu tür malzemeleri bir arada tutmak amaçlı Ataç kullanılmaktadır. 

Haberin Devamı

 Ataç Kelimesinin TDK'ya Göre Doğru Yazılışı 

 Türk Dil Kurumu açısından bu kelimenin doğru şekilde yazılış hali Ataç olarak öne çıkıyor. Genelde sert sessizler üzerinden yapılan bir hata ile beraber kullanıldığını söylemek mümkün. 

 Ataş (Yanlış) 

 Atac (Yanlış) 

 Ataç (Doğru) 

 Bu şekilde yukarıda verilen doğru kelime ile beraber cümle içerisinde ya da tek başına kullanım şansı bulunmaktadır. Özellikle taşıdığı anlam ile günlük hayatın kelimeleri içerisinde yer alıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!