ATA AÖF sınav sonuçları belli oldu! İşte ATA AÖF OBS sorgulama sayfası

Güncelleme Tarihi:

ATA AÖF sınav sonuçları belli oldu İşte ATA AÖF OBS sorgulama sayfası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2016 09:36

ATA AÖF sonuçları 28 Aralık itibariyle öğrencilerin erişimine açıldı. Eğitimlerini açıktan tamamlamaya çalışan öğrenciler, Atatürk Üniversitesi'nin resmi internet sitesi üzerinde yer alan OBS sorgulama sayfasından sonuçlarını görebildiler. Sonuçların belli olması ardından gündeme gelen bir diğer konu ise bütünleme sınavları oldu. Peki, ATA AÖF bütünleme sınavları ne zaman? İşte, ATA AÖF OBS sorgulama sayfası ve detaylar!

Haberin Devamı

ATA AÖF sınav sonuçları büyük bir heyecanla Atatürk Üniversitesi öğrencileri tarafından bekleniyordu. ATA AÖF sınav sonuçları Atatürk Üniversitesi tarafından yapılan açıklamayla erişime açıldı. Öğrencilerin 3-4 Kasım'da girdikleri ATA AÖF sınav sonuçları açıklandı ve öğrenciler sınavın sonuçlarına obs.atauni.edu.tr adresinden ulaşabildiler. Sınav sonuçlarının öğrenilmesinin ardından öğrencilerin merak ettiği bir diğer konuda bütünleme sınavlarının ne zaman yapılacağı oldu. Atatürk Üniversitesi, bütünleme sınavına gireceklere ilişkin de bir duyuru yayımladı. Peki, ATA AÖF bütünleme sınavları ne zaman yapılacak? İşte, ATA AÖF sınav sonucu sorgulama ekranı.

ATA AÖF sınav sonuçlarının ne zaman sonuçlanacağına dair soru işaretleri bugün itibariyle son buldu. Atatürk Üniversitesi'nin resmi sitesindeki duyuru bölümünden AÖF sonuçlarının açıklandığı duyuruldu. '2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınavı Sınav Sonuçları' başlıklı yazının altında sonuçlara ilişkin şu ifadeler kullanıldı; Değerli Öğrencilerimiz, 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınavı Sınav sonuçları ilan edilmiştir. Sınav sonuçlarınıza obs.atauni.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz. İşte, ATA AÖF giriş sayfası ve sınav sonuç sorgulama ekranı!

Haberin Devamı

ATA AÖF SONUÇ SORGULAMA EKRANI

Atatürk Üniversitesi, bütünleme sınavına gireceklere ilişkin de bir duyuru yayımladı. 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Bütünleme Sınavı Sınav Merkezi Değişikliği adıyla yayımlanan duyuruda öğrencilerin güz gönemi bütünleme sınavı için sınav merkezi değişikliklerinin 30 Ocak 2017 Pazartesinden itibaren 01 Şubat 2017 Çarşamba günü saat 23:59’a kadar yapılması gerektiği bildirildi. AÖF ATA bütünleme sınavıyla ilgili şu ifadeler kullanıldı; “Sınav merkezi tercihini belirtilen tarihler arasında gerçekleştirmeyen öğrencilerimizin, sınav merkezi tercihleri, sistem tarafından otomatik olarak belirlenecektir ve daha sonra değişiklik yapılmayacaktır. Ayrıca Engelli öğrencilerimiz için engel durumlarını güncellemeleri önem arz etmektedir. 30 Ocak 2017 – 01 Şubat 2017 tarihlerinden sonra herhangi bir sınav merkezi değişikliği yapılmayacaktır.”

Haberin Devamı

SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ İŞLEMİ NASIL YAPILACAK?

ATA-AÖF sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, daha önce soru cevaplara göre afaki puan hesaplaması yapan ve açıklanan sonuçlarda yanlışlık olduğunu düşünen adaylar, itiraz için müracaatta bulunabilecek.Sınav sonuçlarına itiraz, Dekanlığa yazılı olarak sınav sonuçlarının ilanını izleyen beş iş günü içerisinde yapılabilecek. İtirazlar, Dekanlıkça incelenip sonuçlandırıldıktan sonra ilgili öğrenciye bildirilecek.Sınav sonuçlarında maddi hataların düzeltilmesi dışında herhangi bir değişiklik yapılmayacak ve cevap kâğıdı öğrenciye verilmeyecek

AÖF DERS GEÇME NOTU NASIL?

Kayıtlı olduğu programında verilen tüm dersleri alıp, ve dersleri başarıyla tamamlayan, FF notu olmayan, AGNO’su en az 2,00 olan ve diğer yükümlülükleri yerine getiren öğrenciye, kayıtlı olduğu programın ait diploma verilir.

Haberin Devamı

Dönem not ortalaması 3,00 ile 3,49 arasında olan öğrenciler onur öğrencisi, 3,50 ile 4,00 arasında olan öğrenciler yüksek onur öğrencisi sayılırlar. Ancak FF notu olan veya disiplin cezası alan öğrenciler belirtilen not ortalamalarını sağlasalar bile onur öğrencisi veya yüksek onur öğrencisi sayılmazlar.

Her ders için sınava giren öğrencilerin aldıkları puanların hesaplanması ile bir harf notu belirlenir. Örneğin; sistem vize/final ve bütünleme ile hasapladığı bir dersten 30-35 arası alanlara CC, 36-45 arasında alanlara CB, 45-65 arasında alanlara BB, 75-100 arasında olanlara AA tanımlayabilir. Bu tanımlama sonucunda 30’un altında alanlar o dersi bir daha almak zorundadır. Yani FF alır.

Haberin Devamı

Tam tersi başarı oranı yüksek olduğunda CC almak için daha yüksek nota ihtiyaç olacaktır. Bu tamamen başarı oranı ve alınan puanın sistemdeki Harf notu karşılığı ile ilgilidir.

Bir dersten geçmek için o derse ait başarı oranları, harf notu karşılığı ve alınan not önemlidir. Bu nedenle 35 alan öğrencinin CC ile geçmesi söz konusu olmayacaktır.

BAKMADAN GEÇME!