Arjantin Resmi Dili Nedir? Arjantin'de Konuşulan Diller Neledir?

Güncelleme Tarihi:

Arjantin Resmi Dili Nedir Arjantinde Konuşulan Diller Neledir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2022 12:09

Arjantin, resmi dil olarak İspanyolcayı tercih etmiştir ve ülkenin geneli bu dili konuşmaktadır. Tabi çok sayıda ülkede olduğu gibi Arjantin'de de farklı diller görme şansı vardır. Bunun neticesinde ülkeye ait kültür hakkında önemli detayları anlama şansı doğmaktadır. Arjantin resmi dili nedir? Arjantin'de konuşulan diller nelerdir ayrıntıları ile derledik.

Haberin Devamı

Bir ülkede konuşulan diller kadar resmi dilde çok önemlidir. Çünkü konuşulan dillerin sayısı kaç tane olursa olsun ülkedeki resmi dil daha çok dikkat çeker. Arjantin ülkesi de bir tane resmi dile sahiptir ve bunun dışında farklı diller görmekte mümkündür. 

 Arjantin Resmi Dili Nedir? 

 Arjantin, birçok ülkede daha resmi dil olan İspanyolcayı kullanmaktadır. Ülkede önemli bir dil olarak tercih edilen İspanyolca gençler tarafından ise daha az konuşulmaktadır. Çünkü genç nüfus İngilizce konuşmayı daha çok tercih eder. 

 Arjantin'de Konuşulan Diller Nelerdir? 

 Arjantin'de İspanyolca, İngilizce ve İtalyanca başta olmak üzere onlarca farklı dil bulunur. Bunlar arasında Akdeniz Arapçası, Katalanca, Kevuçaca, Guaranice ve Yidişce gibi dilleri saymak mümkündür. Ayrıca çeşitli yerel dillerin de bu ülkede konuşulduğu görülür.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!