Arınç: İçine kapanık gençler istemiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Arınç: İçine kapanık gençler istemiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2013 13:34

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, içine kapanık, sosyalleşmemiş gençler arzu etmediklerini belirtti.

Haberin Devamı

Arınç, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Çocuk Vakfı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) işbirliğinde düzenlenen Çocuk ve Medya Hareketi ile 1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi, Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi’ndeki toplantıyla tanıtıldı.
Bülent Arınç, toplantıda yaptığı konuşmada, bugün Bakanlar Kurulu toplantısı olduğuna değinerek, “Aksilik oldu, geçen hafta olacaktı, bu hafta rahat edecektik. Geçen hafta olmayınca bu haftaya alındı. Ben de biraz sonra aranızdan ayrılmak zorundayım” dedi.
Çocuk ve Medya Hareketi’nin 14-15 Kasım’da 1. Türkiye ve Medya Kongresi’ni organize edeceğini hatırlatan Arınç, Çocuk Vakfı, RTÜK; Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünün kongreye katkılarının önemine işaret etti.
Arınç, toplantıda söz alan çocukların, özellikle görsel medya ile yakından ilgili olduğunu ve eleştirilerini veya önerilerini daha çok televizyonlar üzerinden yaptıklarını dile getirerek, “Oysa medya bir bütündür ve büyük bir sektördür. Bu sektörde yazılı medya da çok önemli, görsel medya da, sosyal medya da. Bunların hepsini içine alacak, hepsine karşı sorularımızı, önerilerimizi sunacak bir kongre hazırlığı içindeyiz. Şüphesiz görsellik hepimizi cezbediyor. Bu cazip, sihirli kutu içerisinde herkes birşeyler bulmak istiyor, ona karşı ilgisi çok daha yoğun. Dolayısıyla televizyonlar belki hepimizin dünyasında çok fazla yer tutan bir unsur olması itibariyle daha çok gündeme gelmiş olmalı” diye konuştu.
Gazete, televizyon, ajans yöneticilerinin, konuya duyarlı yaklaştığına inandığını ifade eden Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Yapılan hiçbir konuşma, onları suçlayıcı anlamda olmamalı, zaten böyle bir anlam da çıkarmıyoruz. Onların belki yetişkinlerden daha farklı olarak kendilerinden daha çok çocuklarını düşündüklerine şahsen inanıyorum. Hepimizin dünyasında çocuğun, çok önemli, çok ayrı, çok özel bir yeri var. Onların en iyi şekilde yetişmesi, nitelikli bir eğitim alması, ruh dünyalarında, kendi gözlerinde dünyayı çok güzel, barış içerisinde yorumlaması, iyi arkadaşlıklar, dostluklar kurması, geleceğe yatırım yapması hepimizin dikkatini çok daha fazla çekiyor. Eminim ki bu toplantıya katılan bütün arkadaşlarımız da kongremizden en iyi sonuçların çıkması için bizlerden daha gayretli olacaklar. Önümüzdeki 3-4 ay içerisinde, kongrenin en iyi şekilde hazırlanması için onlardan büyük bir desteği, katkıyı bekliyoruz.
Biz, resmi kurumlar olarak üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. RTÜK’e verilmiş bir görev var, onu yapmaya çalışıyor. TRT bir kamu yayıncısı kuruluş. O, kendi görev alanı içinde bir şeyler başarmaya çalışıyor. Basın Yayın Enformasyon, Anadolu Ajansı, 93 yıllık kuruluşlar. Birisi haber üretmekle, diğeri de devlete enformasyon desteği vermekle görevli kuruluşlardır. Yapacağımız iş bir sivil harekettir, sivil hareket tarafından desteklenmesi gerekir. Yani resmi, bir devlet görüşü, bir hükümet programının gereği olarak bu kongreyi yapmıyoruz. Bu kongre, sivil hareketin kendi inisiyatifiyle ortaya koyabileceği büyük bir çalışma olmalı; biz ondan istifade etmeliyiz.”

Haberin Devamı

Popüler kültür, sosyal medya bir gerçek

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Arınç, popüler kültür, sosyal medyanın bir gerçek olduğunu belirterek, “Televizyonlara gözümüzü kapatmak mümkün değil, doğru da değil. Elbette gazeteler, dergiler, mecmualar da okunacak. Bunlardan alacağımız çok olumlu şeyler olduğuna da inanıyoruz. Kendi içine kapanık, sosyalleşmemiş gençler arzu etmiyoruz. Hepsi, çok cevval, çok hareketli, çok akıllı, çok zeki ve kabiliyetli, dünyayı tanımaya yelken açmış gençlerimiz ve çocuklarımız. Onları göz bebeğimiz gibi korumalı, onlar için her şeyi yapmalıyız. Bugün, eğitim alanında ayırdığımız hem devlet desteği ve katkısı, hem de ‘Eğitime Yüzde 100 Destek’ kampanyalarıyla yapılan yüzlerce okul, binlerce derslik ve yeni kurulan her üniversitenin, çocuklarımız için olduğunu hepimiz çok iyi bilmeliyiz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!