Ara tatil ne zaman? Okullarda ara tatil ne zaman 2020?

Güncelleme Tarihi:

Ara tatil ne zaman Okullarda ara tatil ne zaman 2020
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2020 11:59

Okullarda ara tatil için geri sayım başladı. Bu yıl ilk kez uygulanan ara tatil yönetmeliği, bahar aylarında öğrencilere derslerden bir süre uzaklaşıp nefes alma imkanı yaratacak. Uygulama aracılığıyla öğrencilerin yapacağı tatilin süresi 1 hafta olacak. Peki, ara tatil ne zaman başlayacak? İşte, 2020 yılında okulların tatil olacağı günler hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Bahar dönemi ara tatili nisan ayında gerçekleşecek. Toplam 1 hafta sürecek olan ara tatil sürecinin ardından okullar haziran ayına kadar devam edecek. Yaz tatili toplam 11 hafta boyunca devam edecek. Peki, okullarda ara tatil ne zaman ne zaman başlayacak? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

ARA TATİL NE ZAMAN?

İkinci yarıyıl eğitim-öğretim dönemi 3 Şubat 2020'de başladı. İkinci ara tatil ise 6-10 Nisan 2020'de olacak, 13 Nisan'da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı ise 19 Haziran'da tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.

ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA OKULLAR NE ZAMAN TATİL OLACAK?

Öğrenciler, 23 Nisan Perşembe, 1 Mayıs Cuma, 19 Mayıs Salı günü de tatil yapacak. 25-26 Mayıs tarihleri de bayram dolayısıyla tatil olarak kullanılacak. 

LİSELERDE SINIFTA KALMA GERİ GELİYOR

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, liselerde sınıf geçme ve kalmayla ilgili mevzuat düzenlemesi hakkında açıklamalarda bulundu. Okullarda sınıfta kalmanın 1999'dan beri kaldırıldığını belirten Selçuk, çalışan ve çalışmayan çocuk arasında ayrım olması gerektiğini söyledi. Her bir öğrencinin liseyi bitirdiğinde sahip olması gereken yeterlilikler konusunda standartlar oluşturulmasının önemli olduğunu anlatan Selçuk, şunları söyledi:

“Bu yeterliliğe ulaşılmaması halinde, dört işlem bilmeyen, okuduğunu anlama-yazma konusunda sıkıntı yaşayan çocuk liseden mezun oldu. Ders geçmeyle ilgili 120 öğretmen, okul müdürü, il, ilçe yöneticileri ile velilerle Ankara'da bir araya geldik. Bu çalışmada, eğitim, ekonomi ve istihdam ilişkisi ile bölgesel durumlar dikkate alınarak bir çerçeve oluşturuldu.

"ÖNÜMÜZDEKİ YILDAN İTİBAREN OLUŞTURULACAK"

Sınıf geçmeyle ilgili çalışma bitirildi ve gelecek eğitim öğretim yılından itibaren uygulanacak. Velilerimiz 'Tamam, çok güzel', öğretmenlerimiz 'Böyle olursa eğitimde gerçekten büyük bir sıçrama olur.', yöneticilerimizin 'keşke' dediği bir yönetmelik geliyor. Birdenbire kural değiştirip öğrenciler için de sorun oluşturmak istemedik. Bu ülkenin çocukları, bizim deneme tahtamız değil, pilotla başlayalım dedik. Hazırlıklarımız tamam, bunun bu sene pilotunu yaptık, simülasyon anlamında yaptık, gayet güzel geçti. Burada, her dersten iki dönem notunun aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının 70 olması gibi bazı şeyler var. Bu böyle olduğunda kaç öğrenci yukarı çıkıyor, kaçı çıkamıyor, kimi nereye yönlendirebiliyoruz, bunun modellemesi çıktı. Bir yazılım oluşturduk ve senaryoyu rahat görebiliyoruz. Dolayısıyla çözebileceğimiz bir konu. Problem yok.

BAKMADAN GEÇME!