AÖL kayıt yenileme işlemleri başladı! AİO ve AÖL kayıt işlemleri

Güncelleme Tarihi:

AÖL kayıt yenileme işlemleri başladı AİO ve AÖL kayıt işlemleri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2018 16:38

Açıköğretim Lisesi (AÖL) eğitimlerine devam eden öğrencilerin sorguladığı kayıt yenileme süreci 20 Eylül akşam saatlerinde başladı. 28 Eylül tarihine kadar alınacak olan kayıt yenileme işlemleri, Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi için geçerli olacak. Peki, AÖL kayıt yenileme işlemi nasıl gerçekleştirilecek? İşte, konuyla ilgili bazı bilgiler

Haberin Devamı

AİO ve AÖL kayıtları, 21 Eylül tarinde sona erecek. Bu aşamaların tamamlanmasının ardından ise kayıt yenileme işlemleri gerçekleştirilecek. AİO ve AÖL kayıtları sonrasındaki aşama ders kayıtları olacak. Peki, AÖL ve AİO kayıt yenileme işlemi ne zaman başlayacak? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

Öğrencilik durumu “ Silik, Donuk veya Aktif ” olan öğrencileriden kayıt yenileme sınav bedelini anlaşmalı bankalara yatırmış öğrencileriin kayıt yenileme işlemleri sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır. Bu öğrencileriin kayıt yenileme işlemlerini
tamamlatmak için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine müracaat etmelerine gerek yoktur.

Otomatik kayıt yenileme işlemi için ilan edilen kayıt yenileme tarihleri arasında her gün mesai bitiminden sonra Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi çalıştırılacaktır. Sistemin çalıştırıldığı saate kadar kayıt yenileme ücretini anlaşmalı bankalara yatıran öğrencilerin
öğrencilik durumları sistem üzerinden “Aktif” yapılarak kayıt yenileme işlemi tamamlanacaktır.

Sınav Ücreti muafiyeti olanların (mahkeme tedbiri, şehit yakını, gazi vb.) Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine müracaat ederek öğrencilik durumunu “Aktif” yaptırıp kayıt yenileme işlemlerini tamamlatmaları gerekmektedir.

Kayıt yenileme işlemi tamamlanan öğrencilerin öğrenci numarası ve şifrelerini kullanarak sisteme giriş yapıp ilan edilen kayıt yenileme tarihleri arasında sınavına girecekleri dersleri seçmeleri ve diğer bilgilerini güncellemeleri gerekmektedir.

Haberin Devamı

KAYIT YENİLEME SINAV BEDELİ 35 TL

Açık Öğretim Lisesine kayıt yenileme yaptıracak öğrenciler, her yıl belirlenen kayıt yenileme sınav ücretini ödemek zorundadır. 2018 yılında bir dönem için kayıt yenileme Sınav Ücreti; 35 TL olarak belirlenmiştir. (30 TL Açık Öğretim Lisesi Kayıt Yenileme Sınav Ücreti olarak 5 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliğine yatırılacaktır.)

YENİ KAYIT İÇİN SON GÜNLER

AÖL ve AİO kayıtları için süreç 21 Eylül Cuma günü sona eriyor. İlk kayıt için 30 TL sınav bedeli yatıracak olan öğrenciler, 10 TL de Halk Eğitim payı ödeyecek. İlk kayıt için yatırılan Sınav Ücreti ödendiği sistem üzerinden görülmektedir.

Haberin Devamı

Sistemde görünmeyen ödemeler, kaydınızın gerçekleşmesini engeller. Bunun için Sınav Bedelinizi doğru hesaba yatırdığınızdan emin olunuz.

AÖL KAYITLARI YAPILIR?

AÖL'e ilk kez kayıt yaptıracak öğrenciler için başvuru Tarihleri 3 - 21 Eylül 2018 olacak. Bu tarihi kaçıran öğrenciler, mazeretli ilk kayıt başvurularını 22 – 28 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleştirecek.

Bu yıl kayıtlar için belirlenen bedel 30 TL'lik ücreti, 30 TL Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt Sınav Ücreti olarak 10 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliğine yatırıacak olan öğrenciler, ücret kısmını tamamlamış olacak.

Öğrenci adayı, T.C. Kimlik Numarası beyan ederek T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının bankamatiklerine (ATM) veya Türkiye Vakıflar Bankası şubelerine giderek ya da ilgili bankaların internet bankacılığı üzerinden MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına (Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt Bedeli), 30 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir.

Haberin Devamı

İlk kayıt Sınav Ücreti harici 10 TL ise Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Okul Aile Birliklerinin vereceği banka hesap numarasına veya söz konusu okullardaki ilgili görevliye makbuz karşılığında ödenecektir.

AÖL KAYIT ÜCRETİ HANGİ BANKAYA YATIRILACAK?

Tüm ödeme kanallarından yapılacak ödemelerde adayların katılacağı ilgili sınavın adıyla ücret yatırmaları gerekmektedir.

1- https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartı ile ilk kayıt sınav bedelini yatırabilirsiniz.
2- T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının internet bankacılığını kullanarak ilk kayıt sınav bedelini yatırabilirsiniz.
Tahsilat esnasında adaylardan talep edilen telefon numarasının mümkün olduğunca adaya ait olması ve doğru telefon numarası bildirilmesi zorunludur.
3- İlk kayıt sınav bedeli anlaşmalı bankaların ATM’lerinde yatırılmaktadır. ATM’lerden yatıracağınız ücretin mutlaka Açık Öğretim Lisesi ilk kayıt sınav bedeli olarak yatırıldığına dikkat ediniz

Haberin Devamı

BANKAMATİKTEN ÖDEME 14 AŞAMADA GERÇEKLEŞİYOR

Bankamatikten Para Yatırılırken İzlenecek Adımlar
1-GİRİŞ tuşuna basınız.
2-Dil seçeneklerinden TÜRKÇE tuşuna basınız.
3-Ana sayfadan ÖDEME İŞLEMLERİ tuşuna basınız.
4-EĞİTİM ÖDEMELERİ tuşuna basınız.
5-Karşınıza gelen seçeneklerden “MEB ÖDEMELERİ” ni seçiniz.
6-Ödeme yapmak istediğiniz sınav türünü seçiniz.
AÇIK ÖĞRETİM KURUMLARI (LİSELER/ORTAOKUL) İLK KAYIT/KAYIT YENİLEME
7-ATM tuşları yardımıyla T.C. KİMLİK NUMARANIZI girin ve GİRİŞ tuşuna
basınız.
8-Yatıracağınız 30TL’yi düzgün biçimde hazırlayın ve DEVAM tuşuna basınız.
9-Paranızı ekranda gösterildiği şekilde bölmeye yerleştirin ve GİRİŞ tuşuna basınız.
10-Para tanımlama işlemi için lütfen bekleyiniz.
11-Yatırdığınız tutarla ekrandaki tutarı karşılaştırıp kabul edilen tutarı onaylamak için DEVAM tuşuna basınız.
12-Ekranda görünen bilgilerin doğruluğundan emin olduktan sonra onay için EVET tuşuna basınız.
13-Paranız yatırılırken lütfen ATM’den ayrılmayınız.
14-İşleminiz tamamlandıktan sonra makbuzunuzu almayı unutmayınız.

Haberin Devamı

İLK KAYIT İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

a) e-Okulda Kaydı Olan Öğrencilerden;
İlköğretimi tamamlayanlar, Ortaöğretim kurumlarının ara sınıflarından ayrılanlar, Ortaöğretim kurumlarından/bir yükseköğretim kurumundan mezun olanlar ile bir yükseköğretim kurumunda ayrılanlardan;

Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılmasını istediğine dair dilekçe,
T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge istenir.
Ayrıca sistem üzerinden alınan kayıt raporunu imzalamaları gerekmektedir. (18 yaşından küçük öğrencilerin kayıt raporu velileri tarafından imzalanacaktır).

b) e-Okulda Kaydı Olmayan Öğrencilerden;

İlköğretim Okulu veya Ortaokul Mezunu Öğrencilerden;
T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge,
Ön cepheden ve son altı ay içinde çekilmiş 4,5x6 cm. ebadında bir adet renkli vesikalık fotoğraf,
İlköğretim okulu veya ortaokul diplomasının aslı (diploması kayıp olanlardan Diploma Kayıt Örneğinin aslı) istenir.

Ortaöğretim Ara Sınıflarından Ayrılan Öğrencilerden;
T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge,
Ön cepheden ve son altı ay içinde çekilmiş 4,5x6 cm. ebadında bir adet renkli vesikalık fotoğraf,
Tasdikname/tasdikname kayıp belgesinin ve ekinde okuduğu tüm sınıflara ait not döküm çizelgesinin aslı/onaylı örneği,
T.C. Kimlik Numarası olmayanlardan ilk kayıt sınav bedelinin yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı,

Ortaöğretim Kurumlarından/Bir Yükseköğretim Kurumundan Mezun Olanlar İle Bir Yükseköğretim Kurumundan Ayrılanlardan;
T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge,

Ön cepheden ve son altı ay içinde çekilmiş 4,5x6 cm. ebadında bir adet renkli vesikalık fotoğraf,
Ortaöğretim diplomanın/diploma kayıp belgesinin onaylı örneği ve ekinde okuduğu tüm sınıflara ait not döküm çizelgesinin aslı/onaylı örneği, T.C. Kimlik Numarası olmayanlardan ilk kayıt sınav bedelinin yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı, istenir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!