Güncelleme Tarihi:
AÖF hakkında tüm detayları öğrenebileceğiniz haberimizde geçmiş sınav sorularını bulabileceğiniz gibi AÖF puanlarının nasıl hesaplandığı hakkında bilgilerde edinebilirsiniz. AÖF sınavında bugün öğrenciler girdikleri sınavın ardından soruları yorumlamaya başladılar. Peki AÖF sınavında ilk dikkat çeken ve öğrencilerin zorlandığı sorular hangileri oldu? İşte AÖF sınav sorularında öne çıkan mesajlar
Tubiii @tugbaatzn
Ben matris değil matrix bilirim, kurşuna teğet geçen
Tubiii @tugbaatzn
Sınavda matris integral vardı😩ben meslek lisesi mezunuyum ne bilem matris falan
Tayfun A.
Şu an ihtiyacım olan şey AÖF ikinci oturumların ani bir kararla iptal edilmesi ve buluşup bir kahve içelim mi teklifi.
İsMaiL ErdağLı
#aöf Sınavında çıkan twitterdaki twitlerin kac karakterden olustugu sorusunu 140 karakterle selamlıyorum
Kübb 🍀 @kbratml23
Sevgili #aöf matrisi matriks sanan insanlara neler soruyorsun öyle 🤚🏻
Ragnarat @ademaratt
aöf'teki twitter sorusunu yanlıs yapan gelip burda sekil sukul yapmasın siteyi terketsin
Derûniseyyah @kusu_hu
Aöf ikinci oturumuna 2 saat kala çıkmış sorulara sarmak hohhh stres stres 😢Bu sınavi geçersem dönem dersim kalmıyor mezuniyete adımlar inş🙇🙇
CaNDaN @Can_Ki_
#Aöf sorular kolay gibiydi bu işte bi iş var kesin
üstelik çıkmış sorular vardı
Sadece bana mı öyle geldi
Çok şüpheli bir durum
Aöf acimaz
ümit KARAKURT @UmutKarakurtT
Biraz önce AÖF final sınavın dan çıktım.
Ezberin hafizan İyiyse yüksek puan alman garanti Malesef sistem buna göre uyarlanmış EZBER YAP GEÇ
Ayşegül Nergiz @nergizaysgl
Twitter kullanip gelen soruyu yanlis yapan bi benimdir heralde ya 😦😢
Sena Eryılmaz @huhhuhcu
Aöf sınavında çıkan twitter karakter sayısı sorusunu yanlış yaptığım için hesabımı kapatma kararı aldım elveda...
büşra @bsraakblt
sınavda twitterla ilgili soru sormalari efsoydu canım aöf
W İ K E S R A @esraaagenc
Twitter'da takılan biri olarak AÖF sınavında twitter karakter sayısını 120 yapmamin şapşikliği
AÖF ÇIKMIŞ SORULARA NASIL ULAŞILIR?
AÖF çıkmış sorulara ve cevaplarına nasıl ulaşılacağı binlerce açıköğretim fakültesi öğrencisi tarafından merak konusu oldu. AÖF final sınavları için artık çok az bir zaman kala binlerce öğrenci, sınavlara hazırlık yapmakla uğraşıyor. Sınavlara hazırlık aşamalarını sürdüren öğrenciler, kendilerini daha iyi hazırlamak için AÖF çıkmış sorular ve cevaplarından yararlanmak istiyorlar. Açıköğretim Fakültesi sınavları için hazırlıklarını sürdüren öğrenciler, final sınavına girecek olmanın da etkisiyle AÖF geçme notunun nasıl hesaplandığını merak ediyor. Peki, AÖF çıkmış sorulara ve cevaplarına nasıl ulaşılır? AÖF geçme notu nasıl hesaplanır?
AÖF çıkmış soruları ve cevaplarını e-kampüs sistemine giriş yaparak görebilirsiniz. 2017 AÖF final soruları ve cevaplarına da yayımlanır yayımlanmaz bu sistem üzerinden ulaşabilirsiniz.
AÖF SORULARI VE CEVAPLARINA BU ADRESTEN ULAŞABİLİRSİNİZ
AÖF Geçme Notu Nasıl Hesaplanır?
Açıköğretim Fakültesi sınavları için hazırlıklarını sürdüren öğrenciler, final sınavına girecek olmanın da etkisiyle AÖF geçme notunun nasıl hesaplandığını merak ediyor. AÖF geçme notlarının hesaplanma yöntemi, Anadolu Üniversitesi’nin öğrencilerin sorabilecekleri her soruya yanıt verebilme amacıyla oluşturulan ‘sor öğren’ sayfasında yer alıyor.
İşte, Anadolu Üniversitesi Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esasları;
5. maddesinde “Yapılan sınavlar sonucunda ara sınav notunun %30’u, dönem sonu sınav notunun %70’i alınarak “Başarı Notu” hesaplanır...”
7. maddesinde ““Başarı Notu”nun hesaplanmasında, virgülden sonra iki basamak gösterilir.”
8. maddesinde “Merkezî Açıköğretim ve Uzaktan Öğretim Programlarında, ders bazında “Başarı Notu” alt sınırı uygulanır. “Başarı Notu” alt sınır değeri, laboratuvar ders uygulamaları ve İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında öğretim dili İngilizce olan dersler dışında 35’tir.”
9. maddesinde “Başarı Notu” alt sınırın altında olan öğrencilere FF harf notu verilir.”
10. maddesinde “35 ve üzerinde “Başarı Notu”na sahip öğrencilerin değerlendirilmesi (laboratuvar ders uygulamaları ve İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında öğretim dili İngilizce olan dersler dışında) öğrenci sayısı 30 ve üzerinde ise aşağıdaki gibi yapılır:
(a) “Başarı Notu” 35 ve üzerinde olan öğrencilerin puanları normalleştirilmiş z değerlerine dönüştürülür. Bu amaçla birim normal dağılım için hazırlanmış olan z tablosundan yararlanılır. Normalleştirilmiş z değerleri bulunurken önce öğrencinin puanının bulunduğu gruptaki başarı yüzdesi hesaplanır. Bu yüzdeye karşılık gelen z değeri, z tablosundan yararlanılarak tespit edilir.
(b) Oluşan normal dağılım, normalleştirilmiş z değerlerine dayalı olarak 10 adet geçer not bulunduğundan 10 dilime ayrılır.
(c) Öğrenci sayısının 30 ve üzeri olduğu durumlarda her bir dilimin harf notu karşılığı, normalleştirilmiş z değerlerine göre atanır (Bkz. Tablo 1). “denilmektedir.
AÖF BAŞARI NOTU NEDİR?
“Başarı Notu”, dönem içi notları ile dönem sonu sınav notunun katkılarıyla hesaplanır. Dönem içi notları; ara sınav, kısa sınav, sözlü sınav, ödev ve uygulamalı çalışmalara verilen notlardan oluşur. Her ders için dönem içi ve dönem sonu değerlendirmelerinin türü ve başarı notuna katkı oranları ilgili Birim Yönetim Kurulunca belirlenir. Bir dersin başarı notu; öğrencinin o dersin dönem içi etkinliklerinden (ara sınav ve varsa diğer eğitim-öğretim etkinlikleri) aldığı puanların yüzdesi ve dönem sonu sınav puanının yüzdesinin toplanması ile elde edilen puandır.