Ankara katliamı için psikolojik destek

Güncelleme Tarihi:

Ankara katliamı için psikolojik destek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2015 13:47

Ankara katliamından etkilenmiş kişilere ve ailelere gönüllü destek vermek üzere güçlerini birleştiren Çift ve Aile Terapileri Derneği (ÇATED), “yardım edene yardım etmek” için, destek vermeye aday gönüllü meslektaşlarına iki günlük temel travma eğitimi düzenliyor. Bu kapsamda eğitimler 24-25 Ekim’de İstanbul’da yapılacak. Eğitimlerin ardından da, katliamdan etkilenen kişiler ve aileler için de ücretsiz psikolojik destek verilecek.

Haberin Devamı

Çift ve Aile Terapileri Derneği (ÇATED), 10 Ekim’de Ankara’da ‘Emek, Demokrasi ve Barış’ mitingine yönelik gerçekleşen katliamdan etkilenen kişilere ve ailelerine destek vermek için kolları sıvadı. Ankara’daki saldırıdan etkilenmiş kişilerle çalışmak isteyen gönüllü meslektaşlarına destek vererek, ‘yardım edene yardım etmek’ hedefiyle yola çıkan ÇATED, 24-25 Ekim’de İstanbul’da bir eğitim düzenliyor. Programa katılan psikologlar, eğitimin ardından katliamdan etkilenmiş kişilere ve ailelerine ücretsiz destek verecek.

‘Travma Çalışmalarında Aile Terapisi’ başlığı altında hazırlanan eğitim, hâlihazırda psikoterapi yapan ve bu katliamdan etkilenmiş kişiler, aileler ve çocuklarla gönüllü olarak çalışacağını beyan eden psikologlara ücretsiz olacak. Çift ve Aile Terapisi’nde uzman isimlerden oluşan eğitimciler arasında ise, ÇATED/Çift ve Aile Terapileri Derneği Başkanı Klinik Psikolog Emre Konuk, dernek yönetim kurulu üyelerinden Uzman Psikolojik Danışman Neylan Özdemir, Dr. Psikolog Yudum Akyıl, Psikolojik Danışman Nazan Ürkmez, Psikolojik Danışman Suay Kantoğlu, Uzman Çift ve Aile Terapisti Didem Doğan, Dr. Psikolog Senem Zeytinoğlu, Dr. Psikolog Nevin Dölek yer alıyor.

Haberin Devamı

“Yaralarımızı birlikte sarmaya gönüllüyüz”

ÇATED Eğitim Komitesi Başkanı Didem Doğan, Ankara’da meydana gelen barışa yönelik katliamın herkesi derinden etkilediğini ve bunun için de herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyleyerek, “Ankara’da Emek, Barış ve Demokrasi Miting’i öncesi gerçekleşen bombalı saldırıların yol açtığı katliamı, derin bir kederle lanetliyoruz. Bu barışçıl etkinlikte yaşamını yitirenlerin yakınlarına, yaralanmış ve şahit olmuş vatandaşlarımıza sabır ve güç diliyoruz” diye konuştu. Doğan ayrıca şunları söyledi:
“Bu yaşananlar yüzlerce kişiyi direkt ve dolaylı olarak etkiledi ve etkilemeye devam ediyor. Birinci derecede etkilenenlerin, kayıp yakınları, olayı yaşayanlar ve şahitlik eden, saldırıdan sağ çıkanlar olduğunu tahmin ediyoruz. İkinci ve üçüncü derecede etkilenenleri de hesaba kattığımızda ne yazık ki etkilenen bireyler, çocuklar ve ailelerin sayısını hesaplamak mümkün olamıyor. Biz ailelerle çalışan ruh sağlığı uzmanları olarak, erken ve uzun dönemde, bu katliama bir şekilde maruz kalmış bireyler ve ailelerle çalışmaya gönüllüyüz.” Bugüne kadar ülkemizde yaşanan birçok katliam, doğal afet gibi, travmatik etki bırakma olasılığı yüksek olan olaylarda da aynı Ankara katliamında olduğu gibi çok kısa sürede bir araya geldiklerini de hatırlatan Doğan, “Bizler ruh sağlığı çalışanları olarak yaralarımızı birlikte sarmaya ve destek vermeye her zaman gönüllüyüz. Faillerin bulunmasını, yargılanmasını ve barışa karşı alınan bu tutumun son bulmasını istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Eğitimden faydalanmak isteyen gönüllü psikologların, ÇATED’in ciftveaileterapileridernegi@gmail.com adresine mail atarak ya da 0533 608 35 68’i arayarak kayıt yaptırmaları gerekiyor. Bu katliama bir şekilde maruz kalmış bireyler ve aileler de bu iletişim numaralarını arayarak ücretsiz terapi hizmeti için başvurabilecek.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!