Anadolu Üniversitesi'nden 5 bin mezun

Güncelleme Tarihi:

Anadolu Üniversitesinden 5 bin mezun
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2013 10:02

Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nin mezuniyet yemeğine katılanlar arasında engelli, emekli ve torun sahibi olanların bulunması okumanın hiçbir engel tanımadığını gösterdi.

Haberin Devamı

Okumanın yaşı ve engeli yok

Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nin mezuniyet yemeğine katılanlar arasında engelli, emekli ve torun sahibi olanların bulunması okumanın hiçbir engel tanımadığını gösterdi.

64 yaşında 3’üncü üniversiteyi bitirdi

Törene katılmak için Antalya’dan Eskişehir’e gelen 64 yaşındaki emekli astsubay, evli 2 çocuk babası, 4 torun sahibi olan Enver Yılmaz 3’üncü üniversiteyi bitirdiğini söyledi. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İktisat Bölümü’nden mezun olan Yılmaz şöyle konuştu:

“Emekli Astsubayım. İktisat bölümünden mezun oldum ve çok gururluyum. Ben daha önce Emlak Yönetimi Bölümü’nü, İşletme Bölümü’nü bitirdim. Bu benim için 3’ncü üniversite. 4’üncü üniversiteye ara vermeden devam edeceğim. Rektöre de kapılarını açık tuttukları sürece ben gelmeye devam edeceğim dedim. İki kızım da bu okulun mezunu.”

Haberin Devamı

Okumanın yaşı yok

Şanlıurfa Devlet Hastanesi’nde idareci olarak görev yaptığını söyleyen 50 yaşındaki 4 çocuk babası Enver Deveci de 2’nci üniversiteyi bitirdiğini söyledi. Enver Deveci, “Daha önce Erzurum Atatürk Üniversitesi’ni bitirdim. Şimdi ise Anadolu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı’ndan mezun oldum. Buraya Şanlıurfa’dan geldim. Okumanın yaşı yok. İnsan azmettikten sonra başaramayacağı hiç bir şey yok. Hedefim ise yüksek lisans yapmak” diye konuştu.

Yüksek lisans yapmak istiyor

Evli ve 1 çocuk babası 43 yaşındaki Ekrem Tabakçıoğlu ise, “Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldum. Zaten bir kamu kuruşunda çalışıyorum. İnşallah çocuğuma da örnek olacağım. Çok sevinçliyim. Bundan sonra yüksek lisans yapmayı planlıyorum. Gittiği yere kadar götürmeye çalışacağım” dedi.

Bölüm birincisi

AÖF İşletme Bölüm birincisi 38 yaşındaki Hamit Aksoy da “38 yaşından sonra üniversite bitirmek çok gurur verici bir olay. Bu benim için bir başlangıçtı. Yüksek lisans ile devam etmek istiyorum. Hukuk Fakültesi de tek hayalim. Mesleğim var zaten ama çocuklarım için okumak istiyorum. Çocuklarıma iyi bir örnek olduğumu düşünüyorum” diye konuştu.

Ömür boyu eğitim

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nden mezun olan 30 yaşındaki Sema Kerme de çok mutlu olduğunu söyledi. Okumanın yaşının olmadığını belirten Sema Kerme şöyle dedi:

Haberin Devamı

“Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nden mezun oldum. Emeklerimin karşılığını alıyorum. Mutluyum ve gururluyum. Oğlum için en güzel örnek olduğunu düşünüyorum. Bizler bilinçli aileler olalım ki çocuklarımızı da daha sağlıklı bireyler olarak yetiştirelim. İnşallah daha güzel başarıları kendi çocuğumda görürüm. Allah herkese nasip etsin, çok güzel bir duygu. Şu anda ön lisans mezunuyum, okumanın yaşı asla yok. İnşallah Uluslararası İlişkiler bölümünden lisansımı tamamlayacağım. Daha sonra yüksek lisans yapmak istiyorum. Ömür boyu eğitim diyorum. Oğlum da ilkokul 4’ncü sınıfa geçti. Anne-oğul birlikte mezun olduk.”

Bakarsınız profesör olurum

Haberin Devamı

İşletme Bölümü’nden mezun olan evli ve bir çocuk annesi 30 yaşındaki Aysel Aytekin, çok mutlu olduğunu söyledi. Aytekin, “Buraya oğlumla birlikte geldim. Üniversiteye başladığımdan beri yüksek onur belgesi alıyorum. Bundan sonra yüksek lisans ve doktora yapmayı düşünüyorum. Bir bakarsınız belki profesör olurum. Okuma hayatım sonuna kadar devam edecek. Önce çocuğuma ve çevreye örnek olmaya çalışıyorum. Kamuda yükselme amacındayım” dedi.

4 yıllık süreç

Mezuniyet töreni için Gaziantep’ten Eskişehir’e gelen 27 yaşındaki Hatice Vatandaş Yalnız da “Gaziantep’ten geliyorum. Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldum. Bu 4 yıl aslında zorlu bir süreçti. Her şeyden çok feragat ettik. Anlatılmaz yaşanır. Eşim ve ailem de bana çok destek oldum. 4 yaşında bir kızım var ve bugün ona da kep ve cübbe aldık. Çünkü o da benimle birlikte anne karnında başladı. Onunda hakkının olduğunu düşündüm” diye konuştu.

Haberin Devamı

Benim gibi olanlar mutlaka okusunlar

Spastik engelli olan 23 yaşındaki Yasemin Nur Uyanık ise, Halkla İlişkiler Bölümü’nden mezun olduğunu söyleyerek “Kep atacağım için çok ama çok heyecanlıyım. Benim gibi olanlar mutlaka okusunlar. Çünkü okumak bizler için gurur verici. Bazıları okumak değil, dışarıya bile çıkmak istemiyor. Çekinmelerine hiç gerek yok. Arkadaşlarım, annem, babam bana çok destek oldular. Bundan sonra 4 yıllık bir bölüm bitirmek ve Arapça öğrenmek istiyorum” diyerek duygularını paylaştı.

Çok güzel ağırlandık

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’den geldiğini anlatan 23 yaşındaki Sekinehanım Eyvazova da “İşletme Bölümü Azerbaycan Programı’ndan mezun oldum. Çok mutluyum. Bu benim ilk üniversitem. Mezun olmak çok gurur verici. Herkese çok teşekkür ediyorum: yüksek Lisans ile devam etmek istiyorum. Bu şehirde çok güzel ağırlandık” dedi.

Haberin Devamı

Atatürk Stadyumu’ndaki mezuniyet töreni öncesinde Yunus Emre Kampüsü’nde öğrencilere Rektörlük tarafından yemek verildi. Mezunlar yemek sonrası kampüsü gezdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!