Amasya'nın folklor başarısı

Güncelleme Tarihi:

Amasyanın folklor başarısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2007 09:57

Amasya Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu, İtalya'nın Gravina kentinde düzenlenen Uluslararası Folklor Festivalinde en iyi ekip seçildi.

Haberin Devamı

İtalya'dan Çeşme Limanı'na gelen Halk Oyunları ekibi, limanda gösteri yaparak başarılarını kutladı. Ekip çalıştırıcısı Turgut Meşeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gravina İn Puglia 6. Uluslararası Folklor Festivaline Türkiye'yi temsilen katıldıklarını ve bu ülkede yaptıkları gösterilerde büyük beğeni topladıklarını belirtti.

Türkiye'nin dışında İtalya, Kore, Polonya Arnavutluk ve İspanya'nın da katıldığı festival kapsamında, 3 kentte Anadolu'nun 14 bölgesinden oyunları sergilediklerini dile getiren Meşeci, şunları ifade etti:

“İtalyan vatandaşlarına yaptığımız gösterilerde en çok ilgi gören ekip olduk. Türkiye'nin çeşitli yörelerinden oyunlar sergiledik. Ancak en çok kına gecesiyle Trabzon ve Amasya yöresi oyunları ilgi çekti. Oyunlar sonucunda halkın en beğendiği ekip olarak birinci seçildik. Yarışmada İspanya ile çekiştik. Ancak kültürel zenginliğimiz daha ağır bastı. Özellikle Amasya yöresi oyunu içinde Ferhat ile Şirin'in öyküsünü anlatan oyunumuz duygulu anlara sahne oldu. İzleyicilerin yabancı bir oyun oynanmasına rağmen gözyaşlarını tutamadığını gözlemledik. Bu bizi çok mutlu etti.”
16 kişilik ekiple gittikleri Gravina'da gördükleri ilginin kendilerini yeni çalışmalara teşvik ettiğini söyleyen Meşeci, Kasım ayında Hongkong ve İngiltere'de düzenlenecek yarışmalara katılacaklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Ekibin limanda yaptığı halk oyunları gösterisi, yolcular ve çevredekiler tarafından ilgiyle izlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!