Alman ve Türk öğrenciler ‘kardeş’ oldu

Güncelleme Tarihi:

Alman ve Türk öğrenciler ‘kardeş’ oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2019 16:25

Erasmus+ projesi kapsamında bir araya gelen Türk ve Alman okulu, kardeş oldu. Türkiye’ye gelen Alman okulunun müdürü Barbara Brühl, işbirliğinin devam edeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Enstrüman eğitimi projesi ‘Erasmus + Jazz Meets Anatolia’ devam ediyor. Almanya'nın İserlohn şehrinde yer alan İserlohn Gesamtschule okuluyla paydaş olan Aka Koleji, Alman heyetini Türkiye’de misafir etti. Okulun genel müdürü Zafer Erdoğan, iki okulun kardeşliğinin beş yıl önce başladığını belirterek, “Beş yılda beş proje gerçekleştirdik. Projeyle öğrenci ve öğretmenler farklı kültürlerle tanışıyor. Her iki okulun da öğrencileri birlikte üretmenin keyfine varıyor” dedi.

‘Jazz Meets Anatolia’ Türkiye ayağında öğrenciler, etkinlik kapsamında İstanbul-Almanya Başkonsolosluğu’nda ve çeşitli yerlerde Jazz ve halk oyunları gösterisi yaptı. Projenin ikinci ayağı ekimde Almanya’da gerçekleşecek. Gesamtschule Iserlohn Okul Müdürü Barbara Brühl, “Kardeş Türk okulunun öğrenci ve öğretmenleriyle Almanya’da da bir etkinlikler yapacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!