Aktar Ne Demek, Ne Anlama Gelir? Aktar Kelimesinin Tdk Sözlük Anlamı

Güncelleme Tarihi:

Aktar Ne Demek, Ne Anlama Gelir Aktar Kelimesinin Tdk Sözlük Anlamı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2022 18:44

Eskiden, Mısır, Cezayir, Libya gibi İslam gibi ülkelerinde eczacılık yapan kişilere aktar denirdi. Bu kişiler, günümüzde daha çok ''alternatif tıp'' olarak adlandırılan şifalı otlar ve yağlar satarlardı. Günümüzde de, çeşitli otların, organik ürünlerin ve bitki çaylarının satıldığı yerlere aktar denir. Aktar sözcüğünün Türkçe ve Arapça anlamları hakkındaki tüm ayrıntıları derledik.

Haberin Devamı

  Eskiden, tıbbi ürünler ve şifalı bitkiler satan kişilere ''attar'' denirdi. Attar kelimesi soy isim ve unvan olarak da kullanılmıştır. Örneğin, 12. yüzyılın en önemli mutasavvıflarından ve şairlerinden biri olan İbrahim Nisaburi, daha sonra Feridüddin-i Attar adını almıştır.

  Aktar Ne Anlama Gelir? 

 Aktar kelimesi Arapçada kutur sözcüğünün çoğuludur. Kutur, taraf ve yön anlamına gelir. Aktar ise doğu, batı, kuzey ve güney olmak üzere tüm yönler ve her taraf manasında kullanılır. 

 Kimlere Aktar Denir? 

 Aktar kelimesinin günümüzde anlamı değişmiştir. Önceleri, şifalı otları karıştırıp kaynatarak yeni ilaçlar yapan, botanik ve tıp alanında eğitim almış olan kişilere aktar denirdi. Mahalle aralarında ip ve kağıt satan küçük esnafların tamamı da aktar olarak adlandırılırdı. 

Haberin Devamı

 Günümüzde, çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılan bitki özlü ve tamamen organik ürünlerin satıldığı dükkanlar, aktar ismiyle bilinir.

  Aktar Kelimesi Türkçede Ne Anlama Gelir?

  Türkçede aktar kelimesi, fiil olarak kullanılır. Aktar - Aktarmak...

  Aktarmak, bir bilgiyi ya da haberi başkalarıyla paylaşmak anlamına gelir. 

 Örnek Cümle: 

 ''Aktardan biraz kuşburnu ve adaçayı alır mısın?''

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!