Akıllı telefonlar eğitim için kullanılacak

Güncelleme Tarihi:

Akıllı telefonlar eğitim için kullanılacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2014 10:34

Liseliler, ‘Mobil-İZ’ projesiyle akıllı telefonları eğitim için kullanacak. ‘İOS için mobil uygulama geliştirme’, ‘Android için Uygulama Geliştirme’ gibi konularda bireysel e-öğrenme malzemesi içeriği geliştirecekler.

Haberin Devamı

Yaşar Üniversitesi Açık ve Uzaktan Öğrenme Uygulama ve Araştırma Merkezi, İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) mali desteği ile gerçekleştirilen Mobil-İZ projesine dahil oldu. Proje kapsamında Gazeteci Çetin Altan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri ‘İOS için mobil uygulama geliştirme’, ‘Android için Uygulama Geliştirme’ ve mobil için bakım-onarım konularında bireysel e-öğrenme malzemesi içeriği geliştirecek. Buna göre öğrenciler akıllı cep telefonları üzerinden uzaktan eğitim sisteminin nasıl kurulacağını öğrenecek.

Elektronik ortam ile yapılan eğitimlerin yaygınlaştırılması için geliştirilen projenin protokol töreni Yaşar Üniversitesi’nde yapıldı. Üniversitenin, cep telefonları üzerinden uzaktan eğitim sisteminin nasıl hazırlanacağı ve kullanılacağı konusunda teknik destek vereceği projenin önemine değinen Rektör Prof. Dr. Murat Barkan, "Geçmişte uzaktan eğitim daha ikincil bir sınıf eğitim olarak adlandırılıyordu. Ancak günümüzde anlaşıldı ki elektronik ortam ile yapılan uzaktan eğitim, yükseköğretimin kalitesini artırıyor" dedi.

Haberin Devamı

Mobil-İz’le öğrenecekler

Mobil-İZ projesiyle gençlerin akıllı telefonları eğitimin yaygınlaştırılması için kullanabileceklerini belirten Gazeteci Çetin Altan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Aksoy, "Öğrencilerimiz görsellerin ve animasyonların hazırlanması, videoların çekimi ve kurgulanması, çoklu ortam yazılımının üretimi gibi e-öğrenme malzemesi içeriğine hakim olacaklar. Projenin Türkiye genelinde yaygınlaşması öğretimin daha hızlı yaygınlaşmasını da sağlayacak" dedi.

Türkiye’de 3G hizmetiyle birlikte mobil bilgisayardan ve cepten internet hizmeti alan mobil geniş bant abone sayısı da 28 milyon 445 bine ulaştı.

BAKMADAN GEÇME!