Ağabey Nasıl Yazılır? Ağabey Kelimesinin Tdk'ya Göre Doğru Yazılışı..

Güncelleme Tarihi:

Ağabey Nasıl Yazılır Ağabey Kelimesinin Tdkya Göre Doğru Yazılışı..
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2022 23:26

Türkçe içerisinde her gün kullanımı olan kelimelerden biri ağabey kelimesidir. Bu kelime okunduğundan ve söylenme şeklinden farklı olarak yazılmaktadır. Pek çok kişi bu kelimeyi yanlış şekilde yazarak cümlede anlam bozukluğuna yol açmaktadır. Ağabey kelimesinin doğru yazımını ve TDK'ya göre doğru yazılışını tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

  Ağabey kelimesi Türkçede abi olarak kısaltılarak yazılmaktadır. Fakat çoğu zaman bu yazım şekli yanlıştır. Cümlenin anlamını bozan bu yazım hatasını düzeltmek için kişiler kelimenin doğru yazım şeklini araştırmaktadır. Ağabey kelimesi içerisinde yumuşak g harfi barındırarak yazılmalıdır. Söylendiğinden farklı bir yazımı olan bu kelime pek çok kişide çoğu zaman kafa karışıklığına neden olabilmektedir. 

 Ağabey Nasıl Yazılır? 

 Ağabey kelimesi cümle içerisinde ağa ve bey sözcüklerinin birleştirilmesi ile kullanılmaktadır. Bu sözcük birleşimi ile günümüzde abi şeklinde kullanılan ağabey kelimesi ortaya çıkmaktadır. Ağabey kelimesi özellikle kitaplarda doğru şekilde yazılması gereken sözcüklerden biri olarak bilinmektedir. Üst düzey makalelerde de kelimenin yanlış yazılması yazının hatalı yazılmasına neden olabilmektedir. 

Haberin Devamı

 Ağabey Kelimesinin TDK'ya Göre Doğru Yazılışı Nedir? 

 Ağabey kelimesinin yazım şekli TDK anlamına göre de ağabey şeklinde olarak bilinmektedir. Özellikle yapılan araştırmalarda bu kelimenin söylendiğinden ve okunduğundan farklı yazıldığı ortaya çıkmaktadır. Ağabey kelimesi toplamda 3 heceden oluşmaktadır. Kişiler bu kelimeyi yazarken heceleyerek doğru bir yazıma ulaşmaktadır. Ağabey kelimesi günümüzde abi şeklinde kısaltılarak kullanılmaktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!