Afganistan Resmi Dili Nedir? Afganistan'da Konuşulan Diller Neledir?

Güncelleme Tarihi:

Afganistan Resmi Dili Nedir Afganistanda Konuşulan Diller Neledir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2022 14:18

Afganistan ülkesi İslam Devletleri arasında yer alan ülkelerden biridir. Kültürü, tarihi ve konuşulan dilde oldukça fazla kişi tarafından araştırılmaktadır. Afganistan Peştuca dili konuşmaktadır. Peştuca dili Paştuca olarak da çevrilmektedir. Bu dil Afganistan ülkesinin kendi arasında konuştuğu resmi dildir. Aynı zamanda Arapça dili de bu ülke içerisinde kullanılmaktadır. Afganistan resmi dili nedir ve ülke içerisinde konuşulan diller nelerdir sizler için derledik.

Haberin Devamı

  Afganistan pek çok İslam dinine sahip vatandaşlarının yaşadıkları ülkelerden biridir. Ülke geniş kültürü ve tarihi ile ziyaretçilerini etkilemeye devam etmektedir. Ülkeyi ziyaret eden kişiler dilleri hakkında da çeşitli bilgilere erişim sağlamaktadır. Ülke içerisinde konuşulan diller birden fazladır. 

 Afganistan Resmi Dili Nedir? 

 Afganistan ülkesinde Afganca, Petuşca ve Arapça dilleri kullanılmaktadır. Genellikle ülkenin batı kesimi Petuşka dilini tercih etmektedir. 

 Afganistan'da Konuşulan Diller Nelerdir?

  45 harfli alfabeye sahip olan Afgan dili ülkenin farklı kesimlerinde şekil değiştirerek kullanılmaktadır. Ülke içerisinde hem Afganca hem Petuşca hem de Arapça dilleri kullanılmaktadır. Batı ve Doğu kesimlerinde dil şekli değişerek farklı ifadeler yer almaktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!