Adıyaman ve Hatay’da uzaktan eğitim devam edecek

Güncelleme Tarihi:

Adıyaman ve Hatay’da uzaktan eğitim devam edecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2023 11:55

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Adıyaman ve Hatay’daki üniversitelerde uzaktan eğitimin devam etmesinin uygun olacağını belirtti.

Haberin Devamı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, deprem bölgesindeki üniversitelerin eğitim ve öğretim faaliyetlerine yönelik yapılan hazırlıkları yerinde görmek ve gerekli desteği sağlamak amacıyla Gaziantep Üniversitesi’nde düzenlenen toplantıya katıldı. Depremden etkilenen 11 ildeki üniversitelerin rektörlerinin de yer aldığı toplantıda bölgedeki üniversitelerin eğitim ve öğretim faaliyetlerine yönelik çalışmaları ile yüz yüze eğitim imkanları konuşuldu. Özvar, Adıyaman ve Hatay’daki üniversitelerde öğretim elemanları ve öğrencilerin barınma sorununun devam edebileceği için uzaktan öğretimin sürdürülmesinin uygun olacağını belirtti.

SAĞLIK PROGRAMLARI İÇİN YÜZ YÜZE EĞİTİM OLANAKLARI
Ayrıca toplantıda, Kilis 7 Aralık Üniversitesi ile Adana, Diyarbakır ve Gaziantep illerindeki öğrencilerin uzaktan ve yüz yüze eğitim alabilmeleri için yapılan çalışmalar gözden geçirildi. Malatya, Kahramanmaraş ve Osmaniye’de öğretim elemanlarının barınma sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalar ele alındı. Toplantıda, üniversitelerin mayısta yapılacak durum değerlendirmesine göre başta tıp ve sağlık programları olmak üzere uygulamalı eğitim gerektiren programlarda yüz yüze eğitime geçebilmesi için yürütülen faaliyetler görüşüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!