Adalet için öykü zamanı!

Güncelleme Tarihi:

Adalet için öykü zamanı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2015 11:58

Edebiyatımıza yeni öykücüler kazandırmayı amaçlayan ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da tüm yurtta duyurulan Zeynep Cemali Öykü Yarışması’nın 2016 başvuruları başladı. Başvurunun son tarihi ise 18 Mayıs 2016 olarak belirlendi.

Haberin Devamı

20’nci yılını kutlayan Günışığı Kitaplığı, gençliğe adım atan 6, 7 ve 8’inci sınıf öğrencilerinin ‘adalet’ öyküleri yazmaları için Zeynep Cemali Öykü Yarışması’nı düzenleyecek. Yarışmanın kurulunda Nazlı Eray, Cemil Kavukçu, Karin Karakaşlı, Yusuf Çotuksöken ve Dr. Müren Beykan gibi isimler yer alacak. Yarınlarda ödünsüz barışı kuracak ve koruyacak olan gençlerin arasında bu yarışmaya katılanların da bulunduğunu düşünmenin umut verici olduğunu vurgulayan Proje Başkanı ve Günışığı Kitaplığı Yayın Yönetmeni Müren Beykan, “Yarışmak bahane diyoruz her yıl; evet, asıl amacımız, yarınlara ilişkin umudumuzu edebiyat bayrağıyla yükseltme cesaretini gençlere aşılamak ve geleceğin yazarlarına dokunmak” dedi.

Her yıl Cemali’nin roman ve öykü kitaplarından seçilen bir cümlenin kılavuzluk ettiği farklı bir temayı işleyen yarışmaya katılan binlerce genç bugüne dek öykülerini, 2011’de “kardeşlik”, 2012’de “hoşgörü”, 2013’te “arkadaşlık”, 2014’te “umut” ve 2015’te “cesaret” üzerine yazdılar. Yarışmanın 2016 da kılavuzluk edecek cümlesi ise Zeynep Cemali’nin ‘Ben, Çınar Ağacı ve Pufböreği’ adlı öykü kitabından, “Kara gözlerinde şimşekler çakıyordu” olarak belirlendi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!