ABD'de Türk öğrencilere büyük ödül

Güncelleme Tarihi:

ABDde Türk öğrencilere büyük ödül
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2016 16:38

ABD'nin Phoenix şehrinde 1750 lise öğrencisinin 1000 civarında proje ile yarıştığı bilim fuarı ISEF'te büyük ödüllerden biri Türkiye'ye geldi.

Haberin Devamı

Her yıl ABD'de Intel'in sponsorluğunda gerçekleştirilen dünyanın en büyük üniversite öncesi bilim fuarı ISEF'e (International Science and Engineering Fair) bu yıl da büyük ilgi vardı. 77 ülkeden 1750 finalist 1000 civarında proje ile ödül kazanmak için yarıştı.

ABDde Türk öğrencilere büyük ödül

Yarışmaya Türkiye'den katılan İzmir Özel TAKEV Fen Lisesi öğrencileri Ece Derin Aydın ve Begüm Kınay yüzlerce rakiplerini geride bırakarak; "Bilim bağımlılığı yener: Beyin hücrelerindeki reseptörlerin izlenmesinde yeni bir yaklaşım" adlı projeleriyle Kimya alanında dördüncülük ödülüne layık görüldüler. Büyük mutluluk yaşayan öğrenciler, "Bu ödülü ülkemize armağan ediyoruz" dediler.

Haberin Devamı

ABDde Türk öğrencilere büyük ödül

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanı Prof. Dr. Mustafa Çufalı da ödül kazanan ve kazanamayan tüm öğrencileri tebrik ederek, "Buradan gereken dersleri çıkartıp önümüzdeki sene daha başarılı olmak için şimdiden çalışmalara başlamamız gerekiyor. Tabi bunların hepsi tecrübe, TÜBİTAK olarak öğrencilerimizin önümüzdeki sene daha başarılı olacaklarına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

ISEF 2016'da önceki gün düzenlenen törende ise Türkiye ekibi ayrıca üç özel ödül kazanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!