Güncelleme Tarihi:
'ÜNİVERSİTEYE GİRDİĞİM SIRADA BABAMI KAYBETTİM'
1964 Van Erciş doğumlu olduğunu, ilk orta ve liseyi Hakkari Yüksekova’da okuduğunu belirterek hayat hikayesini anlatan Doktor Ahmet Kartal, “Fakat bizim yetiştiğimiz ortamda eğitim olanakları çok iyi değildi. Daha sonra kendi çabamla çalıştım ve Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ni kazandım. Üniversiteye girdiğim sırada babamı kaybettim. O yüzden 1.5 yıllık eğitimimi bırakmak zorunda kaldım. Daha sonra Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ni kazandım. Onu da bırakmak zorunda kaldım. Kendi kendime şunu düşündüm. Benim çalışıp da okumam lazımdı. O sırada Hacettepe Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu Radyoloji Bölümü’ne kayıt yaptırdım. Onu bitirince Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde sağlık memuru olarak göreve başladım. Okumak isteğim içimde hep vardı. O sırada da Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi ilk kez açılmıştı. Onu okudum ve bitirdim. Ondan sonra Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandım. Kendi çapımda sınavlara hazırlanıyordum. Bu 2 okulu da çalışarak okudum. Atatürk Üniversitesi’ni 2004 yılında bitirdim. Doktorluk hayallerim vardı. Ona kavuştum. İlk görev yerim Erzurum’du. Sonra Ankara’da ve en sonunda Bursa’ya geldim. Bursa’ya geldikten sonra Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü kazandım. Bu bölümü de zevkle okudum. Çünkü çok güzel bir bölümdü. Onu bitirdikten sonra sağlıkla ilgili sağlık kurumları işletmeciliği bölümünü bitirdim” dedi.
OKULUNU DERECEYLE BİTİRDİ
En son okulu bitirdiğinde mezuniyet törenine davet edilmesini de anlatan Kartal, “Okulu belirli bir derece bitirenleri çağırıyorlardı. Anadolu Üniversitesi beni törenlere çağırdı. Diploma törenine katıldım, kep attım. Bundan sonraki okul okuma serüvenim devam edecek. Çünkü okumayı seviyorum. Zaten yüksek lisans öğrencisiyim fakat pasif durumdayım. Sağlık yönetimi ile ilgili bölümleri okumak istiyorum” diye konuştu.
Gençlere ideallerinin peşinden koşmalarını tavsiye eden doktor Ahmet Kartal, “Kesinlikle ideallerinin peşinde koşsunlar. Çalışsınlar gayret etsinler. Bazı insanlar bazı şeyleri bir defada öğrenir, bazıları ise iki, üç defada. Onu keşfetmeye çalışsınlar. Çalışmaları onların ileride başarılı olmaları sebep olacaktır” dedi.
İçinde okuma isteği olup da bir türlü cesaret edemeyen yetişkinlere de seslenen Kartal, “Okumanın yaşı yoktur. Öğrenmek her zaman en iyi idealdir. Bence ideallerin peşinde onlar da koşsunlar. Mesela ben doktor olmadan öncede uluslararası ilişkileri ile kamu yönetimini okumak istemezdim. Meslek olarak biraz imkânları kısıtlı. Alınan personel sayısı az. Ama doktor olduktan sonra o konulara ilgim vardı ve onları da okuyarak hayallerime kavuştum” diye konuştu.