54 yaşındaki görme engellinin YGS heyecanı

Güncelleme Tarihi:

54 yaşındaki görme engellinin YGS heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2013 12:09

Kocaeli’de 54 yaşındaki görme engelli Hacı Yılmaz, üniversite hayalini gerçekleştirmek amacıyla hazırlandığı YGS’ye girmek için oğlunun yardımıyla sınav merkezine geldi.

Haberin Devamı

Sınava gireceği Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Anıtpark Yerleşkesi’ne oğlunun yardımıyla gelen Yılmaz, 6 yıl önce yaşadığı rahatsızlık nedeniyle görme özelliğini kaybettiğini anlattı. Oldukça heyecanlı olduğu gözlenen Yılmaz, engellilerin birçok işi yapabileceğini göstermek için sınava girdiğini söyledi. Çalıştığı iş yerinde arkadaşlarının yardımıyla internet üzerinden soruları çözerek sınava hazırlandığını anlatan Yılmaz, “Onlar soruları okuyorlardı ben de cevap veriyordum. Kendime güvenim var, sosyoloji okumak istiyorum” dedi. Yılmaz, Sosyoloji bölümünün çocukluktan beri hayali olduğunu vurgulayarak, bu hedefine ulaşacağına inandığını söyledi.

55 yaşındaki adayın hedefi sanat tarihi

Sivas’ta da ortaokul ve liseyi dışardan bitiren 55 yaşındaki 3 çocuk annesi Nermin Yahşi de sanat tarihi bölümünü kazanmak için sınava girdi. Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’ndeki salonda YGS’ye katılan Nermin Yahşi, “Çocuklarımı okuttum. Kendim ise ortaokul ve liseyi dışardan bitirdim. Şimdi ise kendim üniversite sınavına giriyorum. Hedefim sanat tarihi bölümünü kazanarak okumak. Kısmetse inşallah olur. Okumayı çok seviyor ve istiyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Öte yandan Artvin’de 44 yaşındaki görme engelli Süheyla Köse de YGS heyecanı yaşadı. Sınava girdiği Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne babası Latif Köse’nin yardımıyla gelen Köse, bir yıldır YGS’ye hazırlandığını söyledi. Görme engelli olduğu ve çeşitli nedenlerden dolayı okula zamanında gidemediğini anlatan Köse, “Sonraki yıllarda okumaya karar verdim. İlkokula 36 yaşında başladım. Ortaokulu ve liseyi, ağabeyim ve babamın yardımıyla bitirdim. Bugün de YGS’ye girdim. Çok heyecanlıydım ama sınavı kazanacağımı düşünüyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!