516 kontenjan

Güncelleme Tarihi:

516 kontenjan
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2013 15:20

Vehbi Koç Vakfı (VKV) olarak yaşamın en temel gereksinimlerinden eğitim, sağlık ve kültür alanlarında en iyiye örnek, sürdürülebilir ve model yaratan kurumlarımız ve desteklediğimiz proje ve programlarla Türkiye’nin gelişmesine destek olmak için çalışıyoruz.

Haberin Devamı

Gençliğin yetişmesine hizmeti bir insanlık ve vatan borcu olarak tanımlayan Vehbi Koç (1901-1996), Vehbi Koç Vakfı’nı kurmadan çok önce başlattığı eğitim yardımlarını vakfın başlıca faaliyetlerinden biri olarak konumlandırdı. 1969 yılından bu yana kesintisiz olarak devam eden Eğitim Bursları Programı ile Vehbi Koç Vakfı bugüne kadar 44 bin’e yakın başarılı ve ihtiyaç sahibi gencin eğitimlerine destek oldu. Desteklediğimiz bursiyerlerimiz toplumun gelişmesine ve ilerlemesine katkıda bulunan meslek sahipleri olarak vakfın gurur kaynaklarıdır.
Bu yıl, vakıf merkezinden yürüttüğümüz Eğitim Bursları Programımız kapsamında 17 devlet Üniversitesinin çeşitli fakültelerine ve hemşirelik yüksek okullarına 516 kontenjan ayırıyoruz.

Üniversitelerde duyuruların yayımlanması ve başvuruların alınması konusunda Rektörlüklerin bünyesinde yer alan burs ofisleri ve fakülte sekreterlikleri ile işbirliği yapıyoruz. Öğrenciler kayıt veya kayıt yenileme işlemlerini tamamladıktan sonra ekim ayı içerisinde üniversitelerindeki ilgili ofislere giderek Bursiyer Aday Formu’nu dolduruyor ve gerekli evrakları tamamladıktan sonra yine ilgili ofislere teslim ediyorlar. Bu aşamada, üniversitelerdeki burs ofislerinin yaptığı ön elemeden sonra bursiyer adaylarıyla yüz yüze görüşmek üzere illere gidiyoruz. Görüşmeleri üniversite kampüslerinde, öğretim görevlileri ve burs ofisi temsilcileri ile birlikte yapıyoruz. Sohbet havasında geçen bu görüşmeler ile hem aday öğrencilerin bizi tanımasını istiyoruz hem de biz onları yakından tanıyarak geleceğe dair hedef ve kararlılıklarını öğrenmeyi hedefliyoruz. Bursiyerler adaylarını tanımak bizler için büyük bir motivasyon kaynağı oluyor. Zorlu bir sınavın ardından başarılı olup üniversite öğrenimine adım atan pırıl pırıl gülen gözleri görmek geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor.

Haberin Devamı

Bir öğrenciyi değerlendirirken dikkat ettiğimiz hususlar akademik olarak başarılı ve maddi olarak ihtiyaç sahibi olmasının yanı sıra, disiplin cezası almamış olması ve başka bir kurumdan karşılıksız burs almıyor olmasıdır. Görüşmeler sonrasında kontenjanlarımıza göre asil ve yedek bursiyer listelerini oluşturuyor ve duyurulması için yine burs ofisleri ve fakülte sekreterliklerine iletiyoruz. Burs almaya hak kazanan öğrencilerimizin hesap numaralarının tarafımıza iletilmesinin ardından burs portalımızda kayıtlarını tamamlıyoruz.

10 ay destek

Haberin Devamı

Bursiyerlerimize 10 ay boyunca burs desteği veriyoruz. Burs ödemelerimizi yılda 3 kez toplu olarak aralık, şubat ve mayıs aylarında yapıyoruz. İlk sene burs alan öğrencilerimize ödemeleri seçim sürecinin uzunluğu sebebiyle şubat ayında 7 aylık olarak yapılıyor. 2012-2013 dönemi aylık burs miktarımız 370 TL idi, her yıl enflasyon oranına göre burs miktarımızı arttırıyoruz. 2013-2014 yılı aylık net burs miktarımız eylül ayında belirlenecek, sonrasında duyurusunu yapacağız.

Her sene bursiyerlerimizin bilgi ve başarı takiplerini yapıyoruz, başarılarını devam ettirdikleri ve disiplin cezası almadıkları sürece mezun olana kadar destekliyoruz. Başarı kriteri olarak belirlediğimiz not ortalaması 100 üzerinden 60, 4 üzerinden 2,5’dur.

Haberin Devamı

Hedefimiz bir öğrenciyi üniversiteye adım attığı sene bursiyerimiz olarak almak ve mezun olana kadar başarısının devam etmesini sağlayarak mezun etmek. Bunun için bursiyerlerimize tavsiyemiz; üniversite yaşamları boyunca kendilerini ve dünyayı keşfederken akademik başarılarını da sürdürmeleri.

Vehbi Koç Vakfı Eğitim Bursları Programı
Burs başvuru tarihleri nedir?
Başlangıç Tarihi: 1 Ekim
Son Başvuru Tarihi: 25 Ekim
www.vkv.org.tr adresinden ve okulların burs ofislerinden bilgi alabilirsiniz

Burs verme koşulları

1. VKV’nin burs verdiği kurumlarda* eğitim gören öğrenci olmak,
2. Eğitim için maddi yardıma ihtiyacı olmak,
3. Başarılı olmak,
4. Disiplin cezası almamış olmak,
5. Karşılıksız burs almıyor olmak.

Haberin Devamı

Burs başvuru formuna eklenecek belgeler

1. 2013-2014 dönemine ait öğrenci belgesi (okul onaylı)
2. Aileye ait menkullerin tapu vb. belge kopyaları
3. Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
4. Aile gelirini gösterir belgeler
5. Burs alan kardeş(ler)i var ise, burs veren ilgili kurumdan, burs aldığını gösterir belge
6. Bir önceki öğrenim dönemine ait başarı durumu belgesi (2012-2013 dönem sonu karne veya transkript fotokopisi)
7. Sabıka Kaydı

Her okula verilen kontenjan adedi kadar seçim yapılıyor. Bir yılda burs verilmesi planlanan üniversite öğrencisi sayısı 516 olarak belirlendi.

Vehbi Koç Vakfı’nın Burs Verdiği Eğitim Kuruluşları
Akdeniz Üniversitesi
Atatürk Üniversitesi
Boğaziçi Üniversitesi
Dokuz Eylül Üniversitesi
Fırat Üniversitesi
Gaziantep Üniversitesi
Harran Üniversitesi
İstanbul Teknik Üniversitesi
İstanbul Üniversitesi (Hukuk Fakültesi)
Marmara Üniversitesi (İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Ve Atatürk Eğitim Fakültesi)
Mersin Üniversitesi
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Selçuk Üniversitesi
Van 100. Yıl Üniversitesi

Haberin Devamı

Hemşirelik Yüksek Okulları:
Erzurum Atatürk Üniversitesi
Ege Üniversitesi
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi
İst. Ünv. Florence Nightingale
Hacettepe Üniversitesi
Marmara Üniversitesi
Dokuz Eylül Üniversitesi


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!