5 ilde eğitime bir gün ara

Güncelleme Tarihi:

5 ilde eğitime bir gün ara
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2024 11:40

Malatya merkezli yaşanan deprem nedeniyle Malatya, Şanlıurfa, Adıyaman, Batman ve Elazığ’da 16 Ekim itibarıyla eğitim öğretime bir gün süreyle ara verildi.

Haberin Devamı

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, “İlimiz genelinde örgün, yaygın ve özel öğretim kurumları dahil olmak üzere eğitim öğretime 16.10.2024 tarihi itibari ile 1 gün ara verilmiştir” denildi. Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise, "Merkez üssü Malatya'nın Kale ilçesi olan deprem nedeni ile ilimiz genelinde eğitim öğretime 16.10.2024 tarihi itibariyle 1 gün ara verilmiştir" açıklamasını yaptı. Elazığ, Adıyaman ve Batman Valiliklerinin yaptığı açıklamaya göre ise bu illerde de okullarda eğitim öğretime 16 Ekim itibarıyla ara verildi.

'HERHANGİ BİR HASAR TESPİTİMİZ YOK'

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin "Depremden etkilenen başta Malatya ve Elazığ'da yaşayan vatandaşlarımız olmak üzere herkese geçmiş olsun diyelim. Sürekli milli eğitim müdürlerimizle irtibat halindeyiz. Okullarımızla ilgili herhangi bir can kaybı ya da binalarımızda hasar tespitimiz yok, çok şükür. Yine de tedbirli olmakta fayda var; valiliklerimizin bu kararı çok yerinde" dedi.

BAKMADAN GEÇME!