49 plaka nerenin plaka kodu ve hangi şehire ait? 49 plaka numaralı ilimiz neresi ve hangisidir?

Güncelleme Tarihi:

49 plaka nerenin plaka kodu ve hangi şehire ait 49 plaka numaralı ilimiz neresi ve hangisidir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2021 05:13

Plaka kodları ülkemizdeki 81 ilin her birinde farklı olarak kullanılan iki basamaklı numaralardır. Bu numaralar, araçların ön ve arka taraflarına sabitlenmiş plakalardaki ilk sayıdır. Bu sayı ülkemizdeki bütün illerde değişiklik gösterir. Peki 49 plaka nerenin plaka kodu ve hangi şehre ait? 49 plaka numaralı ilimiz neresi ve hangisidir? Sizin için bu yazımızda 49 plaka koduna sahip ilimiz ile ilgili bilgileri derledik.

Haberin Devamı

Plaka kodları plakaların en başında yer alan iki basamaklı sayılardır. Bu kodlar trafiğe çıkan araçların hangi ile kayıtlı olduğunu anlamak için kullanılırlar.

 49 Plaka Numaralı İlimiz Neresi ve Hangisidir?

 Ülkemizde 81 tane il bulunur ve bu illerin her biri için belirlenmiş plaka kodları vardır. 81 ilin her birinde kullanılan plaka kodları bir diğerinden farklıdır. Plaka kodları, trafikteki araçların hangi ile kayıtlı olduğunu anlamakta kullanılırlar. Plaka kodları genel olarak şehir isimlerinin alfabetik olarak sıralanmasıyla belirlenmişlerdir.

 49 numaralı plaka kodu Muş iline aittir. Trafikte kullanılan araçlarda 49 numaralı plaka kodu bulunan bir plaka varsa, o araç Muş iline kayıtlıdır. Ayrıca Muş ilinde bulunan bütün ilçelerde de plaka kodu olarak 49 numarası kullanılır.

Haberin Devamı

 Muş İlçelerinin Plaka Harfleri

 Muş Merkez ilçesinde; AC, AZ, J, M ve T harfleri kullanılır. Bulanık ilçesinde D, J, T harfleri kullanılırken; Malazgirt ilçesinde E, J, T harfleri ve Varto ilçesinde F, J, T harfleri kullanılır.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!