Güncelleme Tarihi:
Okul Müdürü Hüseyin Armağan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1945 yılında kurulan ve 838 öğrencinin eğitim gördüğünü okullarında bilişim teknolojisi, metal teknolojileri alanı, elektrik elektronik teknolojileri alanı, ahşap teknolojileri alanı ve makine teknolojileri alanı olmak üzere 5 bölüm bulunduğunu söyledi.
2 ve 3. sınıf öğrencilerinin, okuldaki atölyelerde öğretmenlerinin nezaretinde üretim yaptıklarını ifade eden Armağan, “Okulumuz genellikle resmi kurumların mobilya ve araç gereç gereksinimlerini karşılanmaktadır. Maliyet açısından özel sektörle rekabet edemediğimiz için dışarıdan sipariş alamıyoruz” dedi.
Devlet kurumlarından aldıkları siparişler ve öğrencileri tarafından yapılan üretim ile son 4 yılda 1 milyon YTL'ye yakın ciro elde ettiklerini dile getiren Armağan, şunları söyledi:
“Okulumuzda geçen yıl 1500 okul sırası, 150 feretiko tezgahı, 150 televizyon dolabı, 40 bilgisayar masası gibi pek çok eşya ürettik. Yaptığımız üretimle sadece geçen yıl 291 bin 965 YTL gelir elde ettik. Elde ettiğimiz gelirin kar olan 25 bin 226 YTL'sinden üretimde çalışan personel ve 60 öğrenciye pay verdik. Öğrencilerimize üretimde çalıştıkları saate göre ücret ödüyoruz. Geçen yıl bir öğrenciye ayda 250 YTL'ye kadar ödeme yaptığımız oldu.”
Armağan, elde ettikleri kardan Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğüne de pay verdiklerini kaydederek, “Geçen yılki karımızdan 2 bin 919 YTL'yi sosyal hizmetlere aktardık. Karımızın geriye kalan bölümünü ise Hazineye gönderiyoruz” dedi.
KURU ÇAY DA ÜRETECEKLER
Armağan, 12 yıl önce kurulan fakat son birkaç yıldır özel sektörle rekabet edemedikleri için kapalı olan çay atölyesini bu yıl tekrar faaliyete geçireceklerini belirterek, şunları kaydetti:
“Bu yıl 100 bin YTL civarında masraf yaparak çay işleme atölyesini modernize ettik. Günlük 8 ton kapasitesi olan atölyede 3-3.5 tonluk üretim yapmayı planlıyoruz. Burada işleyeceğimiz yaş çayı üreticiden alacağız. Aldığımız yaş çayın parasını da kısa bir süre içinde ödemeyi hedefliyoruz.”