38 bin metrekarelik arsayı okul için hibe etti

Güncelleme Tarihi:

38 bin metrekarelik arsayı okul için hibe etti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2014 15:03

Ispartalı işadamı Şevket Demirel, 38 bin metrekarelik arsasını okul yapılması için TED Koleji’ne hibe etti. Yapılacak 30 milyon tutarındaki kampus yatırımını da üstlenen Demirel, yine Süleyman Demirel Üniversitesi bünyesinde yapılacak dört fakülteli İslamköy Kampusu’nun temelini de 2015 yılında atacak.

Haberin Devamı

Sağlık sorunları nedeniyle İstanbul’da oturan 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in kardeşi işadamı Şevket Demirel, eğitime karşılıksız destek vermeye devam ediyor. Türkiye Eğitim Derneği’nin (TED) yatırımcı kuruluşu ETTAŞ’ın Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Demirel, TED Isparta Koleji’ne 38 bin metrekare genişliğinde yaklaşık 30 milyon TL değerinde arsa bağışladı. Demirel, Eğirdir yolundaki arsaya inşa edilecek 36 derslikli kampusun maliyetini de üstlendi. Toplam 30 milyon TL’ye mal olacak kampusun gelecek yıl tamamlanması hedefleniyor.

‘Yabancı dil çok önemli’

Eğitime verdiği önemi, "Susuz tarlada yetişmiş ağaç gibiyim. Geçmiş yılların intikamını alıyorum" sözleriyle anlatan Demirel, kolejde İngilizce eğitim verileceğini söyledi. Dünyanın dörtte üçünde İngilizce konuşulduğunu belirten Demirel, "Dünya ticaretine hakim olmak ve satış yapabilmek için İngilizce bilmeniz lazım. Bugün lazım olan şey yeni yetişen gençliğin dil bilmesi. Aksi halde dış ülkelere gidip iş kurması hatta Türkiye’de dahi iş kurması güç olacak" dedi.

Haberin Devamı

İslamköy’e kampus yapıyor

Doğduğu toprak olan Atabey İlçesi’ne bağlı İslamköy’e de Süleyman Demirel Üniversitesi’ne bağlı bir kampus yapmak istediğini vurgulayan Demirel, "İslamköy’e 4 fakülteli Şevket Demirel Kampusu inşa etmek istiyorum. İstimlak çalışmaları bitme noktasına geldi. Kampusun temeli 2015 yılında atılacak. Isparta’nın eğitim sahasında kazanacağı bu eseri ben minik bir eser olarak kabul ediyorum. Daha büyükleri de vardır ve olmalıdır" dedi. Bu yatırımların maliyetini kendisinin karşılayacağını belirten Şevket Demirel, "Bu saydıklarımızı devlet yapmayacak. Benim teşkilatım, kurduğum şirketler yapacak. Bu topraklardan kazandığımızı bu topraklara bırakmak taahhüdündeyiz" diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!