3 bin 200 öğrenci uzaktan eğitim sınavına girdi

Güncelleme Tarihi:

3 bin 200 öğrenci uzaktan eğitim sınavına girdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2013 11:54

Amasya Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZEM) tarafından koordine edilen meslek yüksekokulları sınavı başarıyla tamamlandı.

Haberin Devamı

Aynı anda 3 bin 200 öğrencinin katıldığı sınav hakkında değerlendirme yapan UZEM Müdürü Dr. Recep Çakır, "Sistemimizde her bir ders için video kayıtları, ders notları, örnek sorular ve özellikle 5-i derslerinde her bir MYO'da haftanın belirli günleri yüz yüze akademik danışmanlık hizmetleri de sürdürülüyor” dedi.

Gelinen noktada birimlerin tekliflerini değerlendirerek çeşitli branşlarda YÖK'e başvuru yapıldığını anlatan Dr. Çakır, “Söz konusu başvurular, birimler bazında alanında kadrolu öğretim elemanı sayısı, UZEM fiziksel imkanları, önerilen programın niteliğinin uzaktan eğitime uygunluğu gibi temel kriterlere bakılarak değerlendiriliyor. Bu dönemde yaptığımız sınava katılan öğrenci sayısı, ilimizde sürdürülmekte olan Açık Öğretim ve üniversite adayları için organize edilen sınavlarla hemen hemen aynı sayıdadır. Sınavın güvenilir ve geçerli bir şekilde hazırlanması, çoğaltılması ve dağıtılmasında titizlikle çalışıldı. Optik formlar öğrencilerin isimlerine göre düzenlenmiş, sınav soruları UZEM'de görevli, alanında uzman öğretim elemanları tarafından farklı kitapçık türleri halinde hazırlanıp öğrencilerin sınava gireceği salonlar önceden belirlenmiş ve duyurulmuştur. Sınavlarda öğretim elemanlarının görevli oldukları salonlar ve bu salonlarda sınava girecek öğrencilerin listesi önceden gönderilmiş, sınavın sorunsuz bir şekilde geçmesi için gerekli hazırlıkların yapılması sağlanmıştır.” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!