22 ülkeden 32 öÄŸrenci Türkçe öÄŸreniyor

Güncelleme Tarihi:

22 ülkeden 32 öğrenci Türkçe öğreniyor
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 12, 2013 14:04

Yunus Emre Enstitüsü ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) işbirliğiyle düzenlenen "Türkçe Yaz Okulu" kapsamında 22 ülkeden Edirne'ye gelen 32 öğrenci, 8 hafta boyunca Türkçe eğitimi alacak.

Haberin Devamı

Trakya Üniversitesi (TÜ) Balkan Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Günşen, 22 farklı ülkeden gelen 32 öğrencinin Türkçe Yaz Okulu’nda Türkçe öğreneceğini söyledi. Sınava tabi tutarak Türkçe düzeylerini tespit ederek 2 gruba ayırdıkları öğrencilerin 8 hafta sürecek Türkçe eğitimi alacağını belirtti.
    Â
Yaz okuluna katılan öğrencilerin, Türkiye ile ülkeleri arasında gönüllü elçi olacağını ifade eden Günşen, "Bir barış ve gönül dili olan Türkçe'mizi bu çocuklara öğreterek bir köprü kuracağız. Sorumluluğumuzun farkına vararak çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.
    Â
Türkiye'nin uluslararası arenada prestij kazanmasıyla Türkçe'nin daha geniş bir kitleye hitap etmeye başladığını anlatan Günşen, "Türkiye her geçen gün bölgesinde ve dünyada siyaseten ve ekonomik olarak güçlü bir konuma geliyor. Buna paralel olarak da Türkiye'yi ve Türk kültürünü tanıma noktasında bir cazibe merkezi olduğumuzu düşünüyorum. Bizi tanımanın en güzel yolu da dilimizi öğrenmekten geçiyor. Dünyanın çok değişik bölgelerinden insanlar ülkemize geliyor ve Türkçe'mizi öğreniyor" diye konuştu.
    Â
"Türkçe'yi ve Türkleri çok seviyorum"
    Â
Yaz okuluna katılmak için Edirne'ye gelen öğrencilerden Mısırlı Mayada Mohamed, Kahire Üniversitesi'nde psikoloji eğitimi aldığını belirterek, Kahire Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde 3 yıldır Türkçe öğrendiğini söyledi. Burs kazanıp Türkiye'ye geldiği için mutlu olduğunuz dile getiren Mohamed, "Kurslardan çok memnunum. Türkçemi geliştirmek için dizi izliyorum, müzik dinliyorum, bazen de gazete okuyorum" dedi.
    Â
Gürcistan'ın Batum Şota Rustaveli Devlet Üniversitesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı öğrenimi gören Kristine Tsintsabadze de "Türkçe'yi ve Türkleri çok seviyorum. Burada daha iyi Türkçe öğrenmek istiyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkçe Yaz Okulu, 25 Ağustos'ta sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!