YGS baraj puanı kaç? LYS için YGS'de kaç net yapmak gerekiyor?

Güncelleme Tarihi:

YGS baraj puanı kaç LYS için YGSde kaç net yapmak gerekiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2017 16:59

ÖSYM tarafından yapılan YGS, dün gerçekleşti. Soru ve cevapların yayımlanması ardından netlerini hesaplayan adaylar, özellikle baraj puanının kaç olduğunu merak ediyor. 2017 YGS baraj puanı özellikle LYS için büyük bir önem taşıyor. Peki, bu yılki baraj puanı kaç? YGS baraj puanı kaç netle geçilir?

Haberin Devamı

2017 YGS baraj puanları sınavın bitmesinin ardından birçok Üniversite hayali kuran öğrenci tarafından merak konusu oldu. Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) bugün itibariyle tüm yurt genelinde tamamlandı. Öğrencilerden birçoğu sınava 1dk ile geç kalarak hayal kırıklığına uğradı ve sınava alınmadı. Sınava giren öğrenciler ise sınavın hemen ardından baraj puanını merak ettiler. Birçok öğrenci 2 senelik ve 4 senelik Üniversite eğitimi için kaç puan yapmamız gerekiyor? sorusunu sorguladı. Peki, 2017 YGS baraj puanı kaç netle geçilir? 2 senelik ve 4 senelik Üniversite eğitimi için baraj puanları

Üniversiteye girişin ilk sınavı olan YGS ile ilgili en çok merak edilen konulardan biri de baraj puanı oldu. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen 2017 YGS (Yükseköğretime Geçiş) baraj puanı üniversite hayali kuran adaylar tarafından merak ediliyor. Adayların tercih yapabilmesi ve LYS'ye girebilmesi için belirlenen YGS baraj puanına ulaşması gerekiyor. 150 barajını geçince, açıköğretim ve ön lisans bölümlerinden tercih yapma hakkınız doğmuş olacak. Ancak adayların dört yıllık bir üniversiteyi tercih edebilmesi için 180 barajını geçmesi gerekiyor. 180 barajını geçen adaylar LYS’ye girmeye hak kazanıyor. YGS sınavında Türkçe'den 40 soru, Matematik'ten 40 soru, Fen Bilgisi'nden 40 soru ve Sosyal Bilimler'den 40 soru olmak üzere toplam 160 soru soruluyor. Peki, ÖSYM tarafından düzenlenen 2017 YGS baraj puanını aşabilmek için kaç net yapmak gerekiyor?

Haberin Devamı

YGS 150 PUAN BARAJI KAÇ NET İLE GEÇİLİR?

YGS sınavına giren adaylar sınav sonucunda 150 puan alır ya da 150 puanı aşarlarsa açıköğretim ve önlisans programlarını tercih etme hakkına sahip olacaklar. Öte yandan 150 puan ve üzeri alan adaylar özel yetenek sınavlarına da katılabilecekler.YGS 150 puan barajı aşmak için 160 sorunun olduğu YGS'de her testte yüzde 12.5 başarı oranının yakalanması gerekiyor. Adaylar 40'ar sorudan oluşan 4 testten ortalama 5'er net çıkarıp toplamda 20 net yaptıkları takdirde YGS'nin ilk barajı yani 150 puanı aşabilecekler. Her testten soru yanıtlamasanız da belli puan türünde barajı geçebilirsiniz. Örneğin matematikten 10, fenden 5 ya da Türkçe'den 8, sosyalden 7 yani toplamda 15 netle belli puan türünde 150 barajını aşabilirsiniz.

Haberin Devamı

180 PUAN BARAJI KAÇ NET İLE GEÇİLİR?

YGS sınavının ikinci puan barajı ise 180 puan. Adayların LYS'ye girebilmeleri için 180 puan barajına ulaşmaları ya da aşmaları gerekiyor. YGS 180 puan barajının aşılması için 160 sorudan yüzde 20 başarı oranının yakalanması şart. YGS 180 puanı için 4 testten ortalama 8'er toplamda ise 32 net çıkarılması gerekiyor. Bu sayede LYS'ye girmek için gerekli olan yüzde 20 başarı oranı da sağlanmış olur. Öte yandan Türkçe’den 12, sosyalden 10 net, yani toplam 22 netle de belli puan türünde 180 barajını geçmek de mümkün.  180’i geçince de LYS’ye girmeye hak kazanıyorsunuz.

YGS İLE MERAK ETTİKLERİNİ UZMANA SOR

YGS PUAN HESAPLAMA ROBOTU

Haberin Devamı

Hürriyet Gazetesi ve Okan Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan ‘Uzmana Sor’ uygulamasıyla ‘YGS Puan Hesaplama Sihirbazı’ ile YGS baraj puanına ulaşıp ulaşamadığınızı kolayca öğrenebilirsiniz. Ayrıca YGS puan türleriyle hangi bölümlere yerleşebileceğinizi, bu yılki Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi’nde (ÖSYS) yapılan değişiklikleri ve merak ettiğiniz diğer tüm soruları uzmanlara yöneltebilirsiniz. Netleriniz üzerinden tahmini puanlarınızı hesaplayabilmeniz için de ‘Puan Hesaplama Sihirbazı’ devreye girecek. ‘Puan Hesaplama Sihirbazı’ ise YGS’nin sona ermesinden hemen sonra kullanımına açılacak ve sınav sonuçları ÖSYM tarafından açıklanıncaya kadar yayında olacak.

Haberin Devamı

YGS baraj puanı kaç LYS için YGSde kaç net yapmak gerekiyor

 

BAKMADAN GEÇME!