Güncelleme Tarihi:
AÖF sınavları 12-13 Aralık 2015 tarihinde yapıldı. Öğrenciler birkaç gün önce sınav stresi yaşarken şimdide sonuçlar için büyük bir heyecan içinde. Sonuçların açıklanması daha birkaç hafta olduğu için öğrenciler sınav soru ve cevaplarını oldukça merak ediliyor. Peki öğrenciler AÖF 2015 sınavlarının soru ve cevaplarını nasıl ve nereden öğrenecek?
AÖF 2015 SINAVLARI SORU VE CEVAPLARI NASIL ÖĞRENİLİR?
AÖF güz dönemi ara sınavları 12-13 Aralık tarihlerinde gerçekleştirildi. Sınavın ardından öğrencilerin en çok merak ettiği konulardan biri de sınavın soru ve cevaplarının nasıl öğrenileceği oldu. AÖF 2015 güz dönemi sınavlarının soru ve cevapları yayınlandığında aşağıdaki linkten soru ve cevaplara ulaşabilirsiniz.
AÖF 2015 GÜZ DÖNEMİ ARA SINAV SORU VE CEVAPLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ
AÖF 2015 SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
AÖF 2015 sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair AÖF maalesef bir açıklamada bulunmadı. Ancak geçen senelerde olduğu gibi bu senede sonuçların sınavdan 14 ila 19 gün sonra açıklanması bekleniyor.
AÖF SINAVLARI NASIL DEĞERLENDİRİLECEK?
Sınavların değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ile bu yönetmeliğin verdiği yetkiye istinaden hazırlanan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Usul ve Esasları ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri Bağıl Değerlendirme Esaslarına göre belirlenmektedir.
Sınavlarda soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge vardır. Sınavların değerlendirilmesi, notların kaydı, çizelgelere geçirilmesi, saklanması, öğrenci kütüklerine yazımı ve öğrencilere duyurulmasında bilgi işlem yöntemlerine başvurulur.
Öğrenciler, sınav sonuçlarına ilan edilme tarihinden itibaren 5 işgünü içinde itiraz edilebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar geçerli sayılmaz.
Her dersin cevabı, o dersin isminin yazılı olduğu sütuna işaretlenmelidir. Yanlış sütuna yapacağınız işaretlemeler kesinlikle değerlendirilmez. Cevap kâğıdında mutlaka ilgili ders için ayrılan ve açıkça dersin adı yazılan sütunu kodlamayı unutmayınız.
Tüm sınavlar çoktan seçmeli test şeklinde hazırlanmakta ve bilgisayar sistemleri ile değerlendirilmektedir. Bu sınavlarda öğrencilerin, derslerin her birinden ayrı ayrı başarılı olmaları gerekmektedir.
3 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRMEDİ
Cevaplar değerlendirilirken doğru cevaplara puan verilecek ancak yanlış cevaplar için puan düşürülmeyecektir. Başka bir deyişle, yanlış cevaplar doğru cevapları götürmeyecektir. Bu nedenle sınava girecek öğrencilerin sınavda boş soru bırakmamaları yararlı olacaktır.
Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir.
AÖF SINIF GEÇME SİSTEMİ
Fakülte tarafından öğrencilere bir yarı yılda 30 krediyi geçmeyecek şekilde ders ataması yapılır.
Öğrenciler fakülte tarafından atanan dersleri eksiltebilir veya toplam 45 krediyi geçmeyecek şekilde üst yarı yıldan ders seçebilir.
Lisansta birinci yarıyılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 5. ve 7. yarı yıllardan,
İkinci yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 6. ve 8. yarı yıllardan ders alamaz.
Üçüncü yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 7. yarı yıldan,
Dördüncü yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler ise 8. yarı yıldan ders alamaz.
AÖF SINAV TARİHLERİ