20 bin öğretmen atandı

Güncelleme Tarihi:

20 bin öğretmen atandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2022 13:31

'20.000 Öğretmen Atama Töreni' Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eğitim bütçesini 10.3 milyar TL'den 304 milyar liraya çıkardıklarını söyleyerek "Önümüzdeki dönemde öğretmenlerimizi ekonomik açıdan desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu: “Sevincinizi, heyecanınızı paylaşmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Sizlerin de katılmasıyla öğretmenlerimizin sayısını 1 milyon 10 bine çıkarmış bulunuyoruz. Bu sayı göreve geldiğimizde 526 bin civarındaydı. 750 bin öğretmeni bu arada biz atadık. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısında Türkiye olarak OECD ortalamasını yakaladık. Boş geçen dersler sorununu neredeyse tamamen çözüme kavuşturduk. Eğitim bütçemizi 10.3 milyar TL'den 304 milyar liraya çıkartarak, okullarımızı kütüphaneler, laboratuvarlarla donatarak son 20 yılda çok büyük bir dönüşüme imza attık. 28 Şubat sürecinde kılık kıyafetlerinden dolayı istihdam hakları da ellerinden alınan kadınlarımıza yönelik adaletsizliği giderdik. 1 milyonu aşkın öğretmenimizin yüzde 60'ını kadınlar oluşturuyor.

Haberin Devamı

Ücretli çalışan öğretmenlerimizin ücretlerine dair iyileştirmeler yaptık. Usta öğreticilerimizin ücretlerinde yaklaşık yüzde 70'lik artış yaşandı. Önümüzdeki dönemde öğretmenlerimizi ekonomik açıdan desteklemeye devam edeceğiz.

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRDİĞİNİZİ UNUTMAYIN
Her biriniz en az 16 yıl süren bir eğitim sürecini başarıyla tamamlayarak bugünlere ulaştınız. Yıllarca emek verdiniz. Bugünden itibaren öğretmen olarak artık yeni bir hayata merhaba diyorsunuz. Ülkemizin gelecekte her alanda ihtiyaç duyacağı insan kaynağı gibi geleceğin anne ve babalarını da sizler yetiştireceksiniz. Öğretirken sizler de yeni şeyler öğrenecek, kendinizi sürekli geliştireceksiniz. Öğretmenlik, sıradan bir memurluk da değildir. Derse girdiğiniz her gün Türkiye'nin geleceğini de şekillendirdiğinizi lütfen unutmayın. 12 Eylül itibariyle öğretmenler görevlerine başlayacaklar.”

DAHA GÜÇLÜ HALE GELECEĞİZ
Şu anda eğitim sisteminde 19 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmen yer aldığını belirten Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bu sayıların pek çok ülkenin nüfusundan fazla olduğunu söyledi. Özer, "2000'li yıllarda eğitim sisteminde 500 bin öğretmen varken bugün 1,2 milyon öğretmen olan bir eğitim sistemine sahip olduk. Bugün atamaları yapılacak olan 20 bin öğretmenimizle de bu oran çok daha yükselecek. Çok daha güçlü hale geleceğiz" diyerek  bugün göreve başlayan öğretmenleri kutlayarak başarılar diledi.

Haberin Devamı

MUTLULUKTAN SARILDILAR
öğretmen atamalarına ilişkin video gösteriminin yapıldığı törende, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye takdim etti. Daha sonra, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın salondan seçtiği 9 kişinin söylediği rakamlarla kura numarası oluşturuldu. Kura numarasının belirlenmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan atama butonuna bastı. Atama heyecanını öğretmen adayları ile paylaşan Erdoğan atanan bazı öğretmen adaylarının ismini okudu.  Elektronik ortamda kura numarasına göre yapılan atama sonucunda, salondaki ekranda atandıkları illeri ve okulları gören adaylar, mutluluklarını yakınlarına sarılarak yaşadı. Bazı öğretmen adaylarını sahneye çağıran Erdoğan, "hayırlı olsun" temennisinde bulundu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!