1'inci ve 5'inci sınıf öğrenci kayıtları e-Okul sisteminde - İlkokul kayıt sorgulama

Güncelleme Tarihi:

1inci ve 5inci sınıf öğrenci kayıtları e-Okul sisteminde - İlkokul kayıt sorgulama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2016 21:36

Milli Eğitim Bakanlığın'dan yapılan açıklamaya göre 2016-2017 eğitim-öğretim yılı için tüm resmi okulların 1'inci ve 5'inci sınıf öğrencilerinin kayıtları e-Okul sistemine işlendi. Öğrencilerin MERNİS ikametgah bilgileri esas alınarak, herhangi bir başvuru olmaksızın, e-Okul sistemi üzerinden gerçekleştirildiği bildirildi. Peki, ilkokul kayıt sorgulama nasıl yapılır? Detaylarda...

Haberin Devamı

 Öğrenciler için ilkokul bilgilerine ulaşmak artık çok daha kolaşlaştı. Milli Eğitim Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı için bütün resmi okulların 1'inci ve 5'inci sınıf öğrenci kayıtlarının, öğrencilerin MERNİS ikametgah bilgileri esas alınarak, herhangi bir başvuru olmaksızın, e-Okul sistemi üzerinden gerçekleştirildiği bildirildi.

İLKOKUL KAYIT SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bu kapsamda, mecburi ilköğretim çağına giren toplam 1 milyon 402 bin 782 çocuğun 1'inci sınıflara, 1 milyon 697 bin 908 öğrencinin de 5'inci sınıflara kaydının yapıldığı kaydedildi.

Veliler, "http://e-okul.meb.gov.tr" internet adresinden çocuklarının T.C. kimlik numaralarını yazarak, yerleştirildiği okulu öğrenebilecekler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!