Güncelleme Tarihi:
Fransa’nın başkenti Paris’te, Senato'da, Galatasaray Üniversitesi'nin iş birliğiyle ve Fransa-Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Senatör Josiane Costes’in ev sahipliğinde Galatasaray Üniversitesi'nin 25'inci, Galatasaray Lisesi'nin 150'nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla panel düzenlendi. Türkiye'nin Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Galatasaray Üniversitesi ve Lisesinin birçok alanda Türkiye ile Fransa arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunduğunu belirtti.
Panele, Türkiye’nin Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcı, Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ertuğrul Karsak, UNESCO nezdindeki Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Altay Cengizer, OECD nezdindeki Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Erdem Başçı, Galatasaray Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İnci Çınarlı, Türkiye'nin Paris Başkonsolosu Görkem Barış Tantekin, çok sayıda diplomatik temsilci ve yabancı davetli katıldı.
Senatör Costes, Galatasaray Üniversitesinin, Fransa ile Türkiye arasındaki ortak tarih açısından önemini anlattı.
Büyükelçi Musa da "Galatasaray Üniversitesi ve Lisesi birçok alanda Türkiye ile Fransa arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkıda bulundu" dedi.
İki ülke arasındaki sosyal, ekonomik ve siyasi ilişkiler açısından bu iki kurumun önemini anlatmak amacıyla panel düzenlediklerini söyleyen Musa, üniversitenin kaliteli öğrenciler yetiştirdiğini ve çok sayıda diplomatın Galatasaray Üniversitesi'nden mezun olduğunu belirtti.
Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Karsak da Almanya ve Japonya’nın Galatasaray Üniversitesini referans alarak Türkiye’de okul açtığını anlattı. Galatasaray Üniversitesi'nin başarılı bir üniversite olduğunu belirten Karsak, üniversitenin ve lisenin kuruluş yıl dönümlerini gururla ve mutlulukla kutladıklarını söyledi.
Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Başkanı Hamamcı da iki ülke arasındaki ilişkilerde Galatasaray Üniversitesi'nin önemli rol üstlendiği belirtti.
Paris'teki Bilgi İşlem Uluslararası Okulu'nun kurucusu ve rektörü Nesim Fintz ise Galatasaray Üniversitesi'nin her kesimden öğrenci kabul etmesi gerektiğini belirterek, "Galatasaray Lisesi dünyadaki ilk laik lisedir" dedi.