15 yaşında dünya şampiyonu oldu

Güncelleme Tarihi:

15 yaşında dünya şampiyonu oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2022 10:29

Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen 2022 Arkas Dünya Optimist Şampiyonası kızlar kategorisinde birinci olan Medine Havva Tatlıcan dünya şampiyonu olarak bu alanda Türkiye’ye altın madalya kazandıran ilk sporcu oldu.

Haberin Devamı

31 Haziran’da başlayan ve 6 Temmuz’da biten yarışmaya 61 ülkeden 276 sporcu katıldı. Yarışma sonucunda altın madalya kazanarak ülkemizi gururlandıran Medine’nin şimdiki hedefi ise dünya olimpiyatlarında ülkemizi temsil ederek Olimpiyat şampiyonu olmak.
Medine, İzmir’in Urla İlçesinde bulunan Yılay Hakan Çeken Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi El Sanatları Bölümü 11’inci sınıf öğrencisi ve yelkenle ilk kez ilkokul 4’üncü sınıftayken antrenörü Tamer Başlığ sayesinde tanıştı. Daha önce 2021 yılında düzenlenen Optimist Türkiye Şampiyonası’nda genel klasmanda birinci, Optimist Asya Şampiyonası kızlar kategorisinde ikinci ve Optimist Avrupa Şampiyonası kızlar kategorisinde ikinciliği olan Medine yarışma süreci ve şampiyonluğu hakkında şöyle konuştu:

15 yaşında dünya şampiyonu oldu
HOBİ OLARAK BAŞLADIM
“Ben yelkene hobi olarak başlamıştım ama sonra başarılı olduğumu gördükçe kendime hedefler koydum. İlk hedefim dünya şampiyonu olmaktı şimdiki hedefim ise önümüzdeki olimpiyatlarda ülkemizi temsil ederek altın madalya getirmek. Yarışmada her şeye anlık karar verdim. Bu yüzden kazandığımı düşünüyorum. Çünkü birçok şartı ve koşulu göz önünde bulundurarak anlık stratejiler belirleyebiliyorum. Kendime çok inanıyordum ve bu hedefimi mutlaka başarmak istiyordum.

Haberin Devamı

KENDİMLE GURUR DUYUYORUM
Benim için hazırlık süreci çok stresliydi, çok fazla çalıştım. Ama şampiyon olduğumu duyunca çok mutlu oldum ve rahatladım. Kendimle gurur duyuyorum. Ağabeyimle aramda 2 yaş var ve o da yelken sporuyla uğraşıyor. Yarışma süresince onunla sürekli iletişim halindeydim ve o da benim kadar stres olmuştu. Her akşam beni arayarak bana taktikler verdi. Bu süreçte annem ve babamla çok iletişim kurmadım çünkü onlarla konuşunca duygusallaşıyordum. Ama şampiyon olduğumda hem annem hem babam mutluluktan ağlamak üzerelerdi.

15 yaşında dünya şampiyonu oldu
ANTRENÖRÜ MEDİNE’NİN BAŞARISINI ANLATTI
Medine ile 2016 yılından beri çalışan ve ona yelken sporunu sevdiren antrenörü Tamer Başlığ, Medine’nin şampiyonluk getirmesini bekliyorduk diyerek şunları söyledi:
“2016 yılında Göztepe Yelken Kulübü’nde baş antrenörken köy okullarındaki öğrencilerle ilgili bir proje başlatmıştık. Projede pilot bir köy okulu belirleyip 8 ile 10 yaş arasındaki çocuklardan yelken konusunda istekli olanları ücretsiz olarak kursa almıştık. Medine de o öğrencilerden biriydi. Bu yıl Medine ile çok yoğun bir süreç geçirdik. Yaklaşık 1 buçuk yıldır bu yarışma özelinde çalışıyoruz diyebilirim. Medine favorimizdi ve şampiyonluk getirmesini bekliyorduk. Tarihte ilk defa Medine ile ülkemize dünya şampiyonluğunu getirdik.

Haberin Devamı

ADINI ALTIN HARFLERLE YAZDIRACAK
Biz optimist tekne üzerinde çalışıyoruz. Optimist tekne 15 yaşına kadar olan çocukların kullanabildiği bir teknedir. Dünya şampiyonasında ise kızlar ve erkekler aynı anda yarıştı. Medine ülkemizde ilk defa optimist sınıfında altın madalya alan kişi oldu. Yarışmanın genel klasmanın da ise 24’üncülük elde etti. Medine kazandığı altın madalya ile adını da tarihe altın harflerle yazdıracak.

15 yaşında dünya şampiyonu oldu
ŞAMPİYON OLMAK İÇİN DOĞMUŞ
Medine’nin en önemli özelliği çok sakin ve soğukkanlı olması. Baskı ve stresi çok rahat bir şekilde kaldırabiliyor. Çok çalışkan bir çocuk. En önemli özelliklerinden bir diğeri ise yarışmanın ilk anlarında değil son anlarında öne geçmesi. Medine arkadan toparlamayı çok sever ve çok rahat yarışır. Açıkçası rakiplerini korkutan bir özelliği bu. Bir şampiyonun tüm özelliklerini taşıyor ve Medine bunun için doğmuş diyebilirim. Medine’nin köy okulundan çıkması ve bu başarıyı elde etmesi bence çok önemli. Bu başarısı maddi durumu yeterli olmayan ve köy okullarında okuyan öğrencilere de örnek olacak.”

BAKMADAN GEÇME!