Güncelleme Tarihi:
CNN Türk’te ‘Özel Röportaj’ programına katılan Bakan Özer, depremden etkilenen 10 ildeki öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan not düzenlemesi ve planlanan telafi programlarına dikkat çekti. Öte yandan Bakanlığın 12’nci sınıf öğrencilerinin devamsızlık durumuyla ilgili yaptığı açıklamanın bu yıl erken yapılacağını belirterek şunları söyledi:
DEVAMSIZLIKTAN MUAFLAR
“Gittiğim her yerde hem öğrenciler hem veliler soruyor. Bakanlık her yıl, yılın sonuna doğru 12’nci sınıflarla ilgili bu haberi veriyordu. Bu dönem depremden dolayı sancılı bir süreç yaşandığı için hepimiz acı çektik onun için erken açıklayacağız. 12’nci sınıf öğrencilerini devamsızlıktan bırakmayacağız. Onları muaf tutacağız. Rahat bir şekilde YKS’ye hazırlansınlar.
SORUMLU DERSE BAKILMADAN SINIF ATLAYACAKLAR
Başlangıçta devam zorunluluğunu deprem bölgesinde kaldırdık. Oradaki öğrenciler beklediğimizin ötesinde travma yaşadılar. Deprem bölgesinde müfredatla ilgili derdimiz yok. Amacımız karne gününe kadar öğrencilerimizin bir an önce okullarıyla buluşmasını sağlamak. Onun için bölgedeki not sistemini de değiştirdik. Eğer öğrenci 2’nci dönem sınava girmezse yıl sonu ortalamasında 1’inci dönem notu geçerli olacak. 2’nci dönem sınavlarına girerse ve aldığı puan yüksekse o zaman 2’nci dönem notu dikkate alınacak, eğer aldığı sınav puanı düşük olursa 1’inci dönem notu dikkate alınacak. Öte yandan ortaöğretimdeki tüm çocuklarımızın sorumlu ders sayısına bakmaksızın bir üst sınıfa geçmelerini sağlayacağız. Deprem bölgesinde 1 Ağustos - 1 Eylül tarihlerinde telafi eğitimlerini yapacağız. 2023- 2024 eğitim öğretim yılı başladığında, eğitim öğretim devam ederken bir aylık telafi programı daha yapacağız. Bunun için 10 ildeki öğrencilerimize önce bir ölçme değerlendirme uygulayacağız. Bu değerlendirmeyi yaparak 1 Ağustos- 1 Eylül dönemindeki 1 aylık telafi eğitimlerinin sonucunu da görecek ve destekleme yetiştirme kurslarının içeriğini geliştireceğiz.
60 BİNE YAKIN ÖĞRENCİ İLLERİNE DÖNDÜ
Başlangıçta deprem bölgesinden diğer illere öğrenci nakillerini açtık ve yaklaşık 250 bin öğrenci nakillerini diğer illere aldırdı. Ancak 10 ilde okulları açtıkça ve koşulları iyileştirdikçe dönüşler başladı. 59 bin 922 öğrenci illerine döndü. Burada dikkat çeken nokta en fazla dönüşün Kahramanmaraş’ta olması. 19 bin 22 öğrenci Kahramanmaraş’a döndü. Kahramanmaraş’ı Hatay izliyor. Hatay’a 10 bin 953 öğrenci döndü.
DEMİRÖREN MEDYA MTAL FEN LİSESİ SEVİYESİNDE ÖĞRENCİ ALDI
Sektörü tamamen eğitim süreçlerine dahil ediyoruz. Sonuçta biz iş gücü piyasasına öğrenci yetiştiriyoruz. Demirören Medya’da mesleki ve teknik Anadolu lisesini kurduk. Sektörün olduğu yerde okul var. Gerçek iş ortamında eğitim alıp mezun oldukları zaman gidecekleri ortamı okuldaki eğitim sürecine dahil ediyoruz. Meslek liseleri gerçekten çok cazip hale geldi. Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) fen liselerinin puanından bile yüksek puanla öğrenci aldı.
AĞIRLIK SINIF, REHBER VE OKUL ÖNCESİNDE
45 bin öğretmenimizin atamasını 8 Mayıs’ta gerçekleştireceğiz. Burada ağırlığı deprem bölgesine veriyoruz ve en fazla atamayı Hatay’a yapacağız. Hemen her branştan çok ciddi atama rakamları olsa da görünür olarak ağırlık sınıf, rehber ve okul öncesi öğretmenlerinde olacak.”