10 faktoriyel kaçtır? 10 faktöriyel kolayca hesaplama

Güncelleme Tarihi:

10 faktoriyel kaçtır 10 faktöriyel kolayca hesaplama
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2022 23:23

Matematik konuları içerisinde birçok farklı konu bulunmaktadır. Faktoriyel de matematik dersinde bilinmesi gereken konulardan birisi olarak ifade edilebilir. 10 faktoriyel kaçtır? 10 faktöriyel kolayca hesaplama işlemleri nasıl yapılır? Faktoriyel hesaplarının ne şekilde yapıldığını öğrenmek isteyebilirsiniz. 10 faktoriyelin cevabının ne olduğunu detayları ile derledik.

Haberin Devamı

  Faktoriyel, matematikte en fazla kullanılmakta olan işlemlerden birisi olarak bilinmektedir. Faktoriyel işareti ise ''!'' olarak bilinmektedir. Sayıların sonuna eklenen faktoriyel işareti bir işlem yapılması gerektiği anlamına gelmektedir. 

 10 Faktoriyel Kaçtır? 

 Faktoriyel sayılar, 1 den n ye kadar olan doğal sayıların çarpımı olarak ifade edilebilir. 10 faktoriyel sayısı 10! olarak gösterilir. Değerinin bulunması için ise 10'dan 1'e kadar tüm sayıların yazılması ve çarpılması gerekmektedir. 10 faktoriyel sayısının cevabı ise 720 olarak bilinmektedir. 

  10 Faktöriyel Kolayca Hesaplama 

 Faktoriyel sayı, sağına ünlem işareti konulan sayı olarak da ifade edilebilir. Faktoriyel sayıları hesaplamak için sayıların çarpılması gerekir. 10 sayısının faktoriyel değeri ise 10. 9. 8. 7. 6. 5. 4. 3. 2. 1 sayılarının çarpımına eşittir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!