1 Yumurta Kaç Gram Protein İçerir? Bir Yumurtanın Sarısı Ve Beyazı Ne Kadar Proteine Sahiptir

Güncelleme Tarihi:

1 Yumurta Kaç Gram Protein İçerir Bir Yumurtanın Sarısı Ve Beyazı Ne Kadar Proteine Sahiptir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2022 16:45

1 yumurta içerisinde 6,5 gram protein içerir. Eğer yumurtanın yalnızca proteininden faydalanmak isterseniz beyazını tüketebilirsiniz. Hem yağ, hem karbonhidrat hem de proteininden faydalanmak için ise tamamını tüketmeniz gerekir. 1 yumurtanın ne kadar protein içerdiğini ve beyazı ile sarısının ayrı ayrı ne kadar proteine sahip olduğunu sizler için derledik.

Haberin Devamı

1 yumurtanın beyazında 11 gram, sarısında ise 16 gram protein vardır. Sarısı içerisinde yağ ve karbonhidrat bulundururken beyazı yalnızca protein kaynağıdır. 

 1 Yumurta Kaç Gram Protein İçerir? 

 Yumurta sarı ve beyaz olmak üzere iki bölümden oluşur. Sarısı vitamin ve yağ içerirken beyaz kısmında ise yüksek miktarda protein vardır. Yumurtanın proteininden faydalanmak isterseniz beyazını daha fazla tüketmeniz gerekir. Ortalama olarak 1 yumurta 50-55 gram arasındadır. 1 yumurtada 6,5 gram protein, 0,6 gram karbonhidrat ve 5,2 gram yağ vardır. Ayrıca bir yumurta ile günlük B2 ihtiyacınızın 'ini, B12 ihtiyacınızın 'unu ve B5 ihtiyacınızın da %7'sini karşılayabilirsiniz.

  Bir Yumurtanın Sarısı ve Beyazı Ne Kadar Proteine Sahiptir 

 Yumurtanın sarısı beyazına göre içerdiği vitamin bakımından daha zengindir. Yumurtanın beyazı B vitamini bakımından zenginken sarısı fosfor, potasyum, B12, B2, D, B1 ve A vitaminlerine sahiptir. 1 yumurta sarısı 100 gram olarak düşünülürse içeriğinde 16 gram protein barındırır. 1 yumurtanın beyazında ise 100 gram olduğu düşünülünce 11 gram protein bulundurur. 1 adet haşlanmış yumurta toplamda 155 kaloridir. Diyetlerin ve sporcuların vazgeçilmez kahvaltı besini olan yumurta oldukça sağlıklı bir besindir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!