Zulümden kaçtılar kayboldular

Güncelleme Tarihi:

Zulümden kaçtılar kayboldular
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2013 00:00

KADRİ Tarkmani, Omar Hashash, Fatme Hashash, Jinan Hashash, Abdullah Hashash, Lujain Hashash, Mestaf Schahrage, Zena Alsaidali ve Muhamad Alsaidali...

Haberin Devamı

Bu isimlerin ortak noktası, Süriye’de yaşanan iç savaştan kaçıp, yeni bir hayatın temmelirini atmak için Avrupa’ya gitme isteği. Bu istekle yola çıkan 4’ü çocuk, 2’si kadın 9 kişilik grup, İzmir’e geldi ve insan tacirlerinin eline düştü. Geçen haftada Yunanistan’ın Midilli Adası’na gitmek için Dikili’den denize açıldılar. O günden sonra bir daha kendilerinden haber alınamadı. Yeni hayat için çıktıkları yolda, kayboldular.
Grubun İzmir’e gelen yakınları Diya Baiazid, Ahmad Tarkmani ve Muhammed Ali, çaresizlik içerisindeler. Kayıp kişilerin yakınları, onlardan bir haber alabilmek için çalmadık kapı bırakmadı.

Zulümden kaçtılar kayboldular

Haberin Devamı

Emniyete başvurdular
Kayboldukları günden beri yakınlarını bulmak için her türlü girişimde bulunan Suriyeli arkadaşlar, en sonunda çareyi İzmir Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi’ne başvurmakta buldu. Avukatları Mahmut Esat Aslan aracılığı ile İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne dilekçe veren Suriyeliler ’den terzi Ahmad Tarkmani, yaşadıklarını şöyle anlattı:

Hiç bir yerde yoklar
“Çatışmalardan ve karışıklıktan kaçtık. Önce Yunanistan’a sonra da oradan başka Avrupa ülkelerine gidecektik. Önden yakınlarımızı göndermek istedik. Ben oğlum Ahmad’i, Diya Baiazid eşini, Muhammad Ali’de yakını olan bir aileyle arkadaşını göndermek için bağlantı kurduk. Kişi başına 2.500  TL verdik. Geçen hafta çarşamba akşamı Dikili’ye gittiler. Son bir kez sabaha karşı telefonla konuştuktan sonra hiç haber alamadık. Onları aramaya önce Dikili’ye sonra Midilli’ye daha sonra da Sakız’a gittik ancak hiçbir yerde yoklar. Yunanistan’a hiç gitmemişler. Oradaki güvenlik güçleriyle konuştuk son bir haftada hiç bu şekilde bir olay yok. Hapishanede değiller. Çaresizlikten ne yapacağımızı bilmiyoruz. İnsan tacirlerinin yakınlarımızı Ege Denizi’ndeki küçük adalara bırakmalarından şüpheleniyoruz” diye konuştu.
Avukat Mahmut Esat Aslan ise İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün Interpol aracılığı ile bir çalışma başlattığını, sonucunu beklediklerini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!