Zirvede tavuk keyfi

Güncelleme Tarihi:

Zirvede tavuk keyfi
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2012 13:21

Köyceğiz Turizm ve Doğayı Koruma Derneği üyeleri, yaz sezonu dışında 7 ay boyunca sürdürdükleri hafta sonu yürüyüşünde 940 metre yükseklikteki Ölemez Tepesi'ne tırmandı ve geleneksel hale getirdikleri “tenekede pişmiş tavukları” yedi.

Haberin Devamı


20 yıldan bu yana Ekim-Mayıs ayları arasında 7 ay boyunca her hafta sonu doğa yürüyüşü yapan Köyceğiz Turizm ve Doğayı Koruma Derneği, ilçeye 32 kilometre uzaklıktaki Ölemez Tepesi'ne yürüdü. Hem yürüyüş yapmak ve hem de 10 yıldan bu yana, yılda bir kez bu tepede yapılan “tenekede pişmiş tavuk” yemek için saat 08.30'da beş minibüsle yola çıkıldı. Dernek üyeleri, Köyceğiz ile Ekinci Köyü arasında yolun 32'nci kilometresinde minibüslerden inerek 940 rakımlı Ölemez Tepesi'ne doğru yürümeye başladı. Tavuk pişirecek beş kişilik ekip ise yola minibüsle devam etti. Yol boyunca kurumuş ağaç dalları ve kütükler toplandı. Zirvede, Köyceğiz Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait Orman Yangın Gözetleme Kulesi'nin hemen önündeki alanda tenekede tavuk pişirme hazırlıkları başladı. Önce kaynatılarak dezenfekte edilen artı şeklindeki 40 santimlik 10 demir çubuk yere çakıldı. Çubukların dibine patates ve soğanlar yerleştirildi. Bir gün önceden hafifçe soslanan her biri 3-3.5 kiloluk tavuklar, tuzlanarak demir çubuklara geçirilip, üzerlerine büyük yağ tenekeleri kapatıldı. Tenekelerin üzerine de büyük taşlar konularak tavukların havayla teması kesildi. Tenekelerin çevresinde yarım metre uzakta ateşler yakıldı. Ateşin sürekliliği sağlanarak 2 saat 15 dakika süreyle tavukların tenekelerin içinde pişmesi sağlandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!