Zeytinyağında ‘Pamuklu süzme’

Güncelleme Tarihi:

Zeytinyağında ‘Pamuklu süzme’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2010 21:30

İZMİR’in Seferihisar İlçesi’nin Gödence Köyü’ndeki zeytinyağı üreticileri, yeni bir uygulamaya imza attı.  Sızma zeytinyağını pamuklu süzme makinesinden geçiren üretici, naturel zeytinyağı elde ediyor. Tarih öncesi devrin Bergamalı Tıp adamı Galen’in reçetelerine giren saflıkta zeytinyağını elde ettiklerini belirten üretici Mustafa Ünal, süzme makinesi ile zeytinyağında gelinecek en üst kalite ve damak tadını yakaladıkları söyledi. Konukların damak tadınaÜnal, “Gözenekli 48 yuvanın içindeki çırçır pamuğundan geçen zeytinyağı, damlaya damlaya depolanma haznesine düşüyor. Buradan da şişeleyip köyümüze gelen konukların damak tadına sunuyoruz” dedi. izmir’de bir ilk olan pamuklu zeytinyağı süzme işlemini iki yıldır yunanistan, Suriye, Ürdün, Fas ve Libaya’daki üreticilerinde uyguladığı kaydedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!