Zeki Müren ölümünün 17. yılında Bodrum'da anılacak

Güncelleme Tarihi:

Zeki Müren ölümünün 17. yılında Bodrumda anılacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2013 00:00

"Sanat Güneşi'ni unutmadım" diyorsanız bu etkinliği kaçırmayın.

Haberin Devamı

Türk Eğitim Vakfı, Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı ve Bodrum Kaymakamlığı tarafından 24 Eylül'de düzenlenecek Zeki Müren'i Anma Programı nedeniyle Zeki Müren Sanat Müzesi'nde basın toplantısı yapıldı.

Toplantı, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürü Emel Özkan ve Zeki Müren Sanat Müzesi Yetkilisi Ayser Özbulut'un katılımıyla yapıldı.

Kaymakam Gödekmerdan, sanat güneşi Zeki Müren'in ölümünün 17. yılında, yaşamının son 10 yılını geçirdiği, ölümünün ardından müze haline getirilen evinde ve Bodrum Antik Tiyatro'da gerçekleştirilecek etkinliklerle anılacağı bildirdi.

Zeki Müren Sanat Müzesi'nde, sanat güneşi için ayrıca mevlit okutulacağı de belirten Kayamakam Gödekmerdan, isteyenlerin müzeyi ziyaret edebileceği de belirttti. Kaymakam Gödekmerdan anma programıyla ilgili şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

“Her yıl Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde yapılan Zeki Müren'i Anma Konseri ise yoğun ilgi nedeniyle Bodrum Antik Tiyatro'da yapılacak. Anma konseri öncesinde bu yıl TRT'nin katkılarıyla Zeki Müren konserlerinden belgesel niteliğinde gösterimler yapılacak, Zeki Müren'in fotoğraflarından oluşan sergi açılacak. Ayşe Egesoy'un sunumu ile gerçekleşecek konserde ise Zeki Müren'in Sanatını ve Müziğini Koruma ve Yaşatma Derneği Türk Müziği Topluluğu koro ve solo olarak, Sanat Güneşi'nin unutulmaz eserlerini seslendirecek. Konserin ikinci bölümünde ise TRT Gökhan Sezen sanatçının sevilen eserlerini izleyenlerle birlikte seslendirecek.”

Zeki Müren Sanat Müzesi Yetkilisi Ayser Özbulut ise müzeyi günde yaklaşık 300 kişinin ziyaret ettiğine dikkat çekti.

Sanat güneşi Zeki Müren, 24 Eylül 1996'da İzmir TRT Stüdyoları'ndaki programda fenalaşmış ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!